ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει ο Ερντογάν στην κατασκευή της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2021, 19:08
Επιμένει ο Ερντογάν στην κατασκευή της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν σταματά κανείς τον Ερτογάν. Το καλοκαίρι θα προχωρήσει στη διάνοιξη της τεράστιας διώρυγας της  Κωνσταντινούπολης. Σχέδια και η Περιβαλλοντική ζημιά. Τι λέει ο Ρώσος Πρέσβης

Η Τουρκία θα διεξαγάγει σύντομα τον διαγωνισμό για τη διάνοιξη της τεράστιας διώρυγας στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης και οι πρώτες εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, δήλωσε την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένοντας στο αμφιλεγόμενο σχέδιό του που επικρίνεται έντονα για το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.

Το «Kanal Istanbul» προβλέπεται προβλέπεται να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα βορείως της Κωνσταντινούπολης με τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς νότον και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με την κυβέρνηση Ερντογάν να εκτιμά πως η διάνοιξη του θα μειώσει την κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου και θα αποτρέψει ατυχήματα.

Από την άλλη, βέβαια, οι επικριτές του σχεδίου αυτού υποστηρίζουν ότι θα θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και θα μολύνει πηγές πόσιμου νερού.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, δήλωσε πως η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό «είτε σας αρέσει είτε όχι», αναφερόμενος στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων αντιπάλων και πρόσθεσε πως η διώρυγα θα αποτελέσει «μια νέα τραχεία» για την περιοχή

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις