ΔΙΕΘΝΗ

Ανάλυση Βερύκιου: Μουσουλμανική αναβίωση στο «Λευκό Παλάτι»

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2021, 07:20
Ανάλυση Βερύκιου: Μουσουλμανική αναβίωση στο «Λευκό Παλάτι»
Facebook Twitter Whatsapp

Αρκετοί εκ των υποστηρικτών του, τον ονόμασαν «Σουλτάνο» - επιστρέφοντας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Του Δήμου Βερύκιου

Ο Ερντογάν αναλαμβάνοντας την εξουσία μπορεί να μην επέβαλε από την αρχή τις ισλαμικές αξίες, λέγοντας ότι είναι αφοσιωμένος στον κοσμικό κράτος, ωστόσο ήταν ένθερμος υποστηριχτής του δικαιώματος των Τούρκων πολιτών να εκφράζουν τη θρησκεία τους πιο ανοιχτά.

Αρκετοί εκ των υποστηρικτών του, τον ονόμασαν «Σουλτάνο» - επιστρέφοντας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην προσπάθεια του να αποδείξει τις ισλαμικές προθέσεις του τον Οκτώβριο του 2013 καταργεί την κοσμική νομοθεσία που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν μαντίλα στα κρατικά θεσμικά όργανα της χώρας και εξαιρεί το δικαστικό σώμα, τον στρατό και την αστυνομία . Έτσι τερματίζει έναν περιορισμό δεκαετιών.

Επίσης ο Ερντογάν επιχειρεί ανεπιτυχώς το 2013 να επαναφέρει την ποινικοποίηση της μοιχείας και την θέσπιση «ζωνών χωρίς αλκοόλ». Στο μεταξύ στα τουρκικά MEDIA που ελέγχονται από τον Ερντογάν πληθαίνουν οι απόψεις υπέρ της κατάργησης του οικογενειακού προγραμματισμού και του περιορισμού των γεννήσεων. Καθώς επίσης πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που καταδικάζουν τον φεμινισμό και υποστηρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να τύχουν ίσης μεταχείρισης.

Τον Ιούλιο του 2016 φεμινίστριες της Τουρκίας συγκεντρώνονται έξω από παλάτι του Ερντογάν και διαμαρτύρονται κατά των μεγαλοπρεπών φιλοδοξιών του Ταγίπ Ερντογάν. Το Λευκό Παλάτι των 1.000 δωματίων είναι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο ή το Κρεμλίνο και κοστίζει ακόμη περισσότερο από την αρχική τιμή 385 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς έφτασε τα 482 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr