ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – ECDC: Μπορούν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί μεταξύ εμβολιασμένων – Δεν χρειάζονται μάσκες ή αποστάσεις

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2021, 21:18
Κορωνοϊός – ECDC: Μπορούν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί μεταξύ εμβολιασμένων – Δεν χρειάζονται μάσκες ή αποστάσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Η λογική πίσω από την εν λόγω κατευθυντήριο γραμμή είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί αντιμετωπίζουν πολύ μικρό ενδεχόμενο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια, ενώ ο φόβος να κολλήσουν κορωνοϊό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί, είναι επίσης μικρός.

Οι κανόνες των κοινωνικών αποστάσεων και της χρήσης μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν για όσους έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ο ECDC, η υπηρεσία της ΕΕ για τις μολυσματικές ασθένειες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Το Bloomberg αναφέρεται σε κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε ο ECDC, και σύμφωνα με τις οποίες, οι κανονισμοί αυτοί μπορούν να χαλαρώσουν ακόμα και όταν οι εμβολιασμένοι συναντούν άτομα που έχουν λάβει μόνο μια δόση του εμβολίου, καθώς δεν υπάρχει ρίσκο για σοβαρή ασθένεια, ή μικρότερη αποδοτικότητα του εμβολίου.

Η λογική πίσω από την εν λόγω κατευθυντήριο γραμμή είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί αντιμετωπίζουν πολύ μικρό ενδεχόμενο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια, ενώ ο φόβος να κολλήσουν κορωνοϊό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί, είναι επίσης μικρός.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, μπορούν να παράσχουν τεκμηρίωση για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών καθώς μεγαλύτερο ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού λαμβάνει τις δόσεις των εμβολίων, σχολιάζει το Bloomberg.

Δείτε εδώ τις κατευθυντήριες του ECDC, στα αγγλικά

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr