current views are: 6

23 Μαΐου 2017
Δημοσίευση09:34

Καταδικάζουν οι ηγέτες του κόσμου την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή αλλά και η αμερικανική πολιτική κοινότητα καταδικάζει την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ αμέσως μετά την συναυλία της Αριάνα Γκράντε. 

Δημοσίευση 09:34’

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή αλλά και η αμερικανική πολιτική κοινότητα καταδικάζει την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ αμέσως μετά την συναυλία της Αριάνα Γκράντε. 

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή αλλά και η αμερικανική πολιτική κοινότητα καταδικάζει την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ αμέσως μετά την συναυλία της Αριάνα Γκράντε. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τη Βηθλεέμ όπου βρίσκεται εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον βρετανικό λαό χαρακτηρίζοντας αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση ως «κακούς» και «αποτυχημένους.

Μέρκελ: Θλίψη και αποτροπιασμός για την επίθεση

Tην ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα «τη θλίψη» της και «τον αποτροπιασμό» της για την επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

«Η Γερμανία είναι στο πλευρό» των Βρετανών, ανέφερε η καγκελάριος σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε από την πλευρά του την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ προσθέτοντας ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Πούτιν: Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία με Λονδίνο ενάντια στην τρομοκρατία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια» προς την Τερέζα Μέι και «καταδίκασε έντονα το κυνικό και απάνθρωπο αυτό έγκλημα», επεσήμανε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία για θέματα αντιτρομοκρατίας με τους Βρετανούς μας εταίρους σε διμερές επίπεδο, όπως και στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Γιουνκέρ: Σήμερα θρηνούμε μαζί σας

Συγκλονισμένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ: «Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι, για μία ακόμη φορά, η τρομοκρατία προσπάθησε να εμπνεύσει φόβο εκεί που έπρεπε να υπάρχει χαρά, να σπείρει την διχόνοια εκεί όπου νέοι άνθρωποι και οικογένειες θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Σήμερα θρηνούμε μαζί σας. Αύριο θα εργασθούμε στο πλευρό σας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι άνανδρες επιθέσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να εργασθούμε από κοινού για να νικήσουμε τους αυτουργούς τέτοιων άθλιων πράξεων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ υποσχέθηκε «υποστήριξη προς την βρετανική κυβέρνηση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Αναστασιάδης: Αποτρόπαια επίθεση εναντίον αθώων

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, καταδικάζει την επίθεση στο Μάντσεστερ. «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για αυτή την αποτρόπαια επίθεση εναντίον αθώων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο Κύπριος πρόεδρος.

 


σχετικα αρθρα