ΔΙΕΘΝΗ

Τα… μαζεύει ο Ζόραν Ζάεφ μετά το tweet για την «ομάδα της Μακεδονίας»

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2021, 21:29
Τα… μαζεύει ο Ζόραν Ζάεφ μετά το tweet για την «ομάδα της Μακεδονίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε απαντήσεις στο πλαίσιο δηλώσεών του στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων.

Για την ανάρτησή του στο Twitter που έγινε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Βόρεια Μακεδονία για το Euro 2020, στο οποίο έκανε λόγο για ομάδα της Μακεδονίας, ρωτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε απαντήσεις στο πλαίσιο δηλώσεών του στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων με θέμα «Μία νέα εποχή: Θέτοντας τα θεμέλια για σταθερότητα και ευημερία στη Βόρεια Μακεδονία» και στην ουσία προσπάθησε να το… μαζέψει.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε παίκτες Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπεται στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Για το tweet σχετικά με την παρουσία μας στο EURO, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Σέρβοι παίκτες, Βόσνιοι παίκτες. Είναι Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Δεν είναι λόγος να αναβληθούν τα μνημόνια κατανόησης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουμε δύο χρόνια αυτά τα μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα, αλλά το περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες. Είναι ζήτημα οικονομικής συνεργασίας, είναι ζήτημα εναέριας κάλυψης από την ελληνική πολεμική αεροπορία και ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, κάτι το οποίο επιθυμεί η Ελλάδα και το έχει δείξει πρακτικά», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr