ΔΙΕΘΝΗ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2017, 13:24 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2017, 15:01
Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, φιλοξενώντας πλούσια ρεπορτάζ. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του αλλά και τον πολιτικό κόσμο.

Το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημα του σημειώνει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μία πολιτική καριέρα που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1990 έως το 1993. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1918 στην Κρήτη, ο Μητσοτάκης εξελέγη για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σε ηλικία 28 ετών ως μέλος ενός φιλελεύθερου κόμματος. Με πτυχίο Νομικής και Οικονομικών, κατείχε αρκετές υπουργικές θέσεις πριν γίνει ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το 1984.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Μητσοτάκης αποχώρησε από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2004, αλλά παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο γιος του, Κυριάκος, είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης».

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ασκήσει πιέσεις για την ένταξη της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε υπερασπιστεί αντιλαϊκές περικοπές του προϋπολογισμού.

«Γεννήθηκε το 1918 και επί περίπου 60 χρόνια ήταν εν ενεργεία πολιτικός πριν από την αποχώρησή του το 2004», σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στην πρωθυπουργία, σταθεροποίησε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και δήμαρχος Αθηνών», προσθέτει.

 O πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν σχεδόν επί 60 χρόνια ενεργός στην πολιτική, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" και προσθέτει: «Το 2004 αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Τότε ήταν το μακροβιότερο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ο βετεράνος πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 98 ετών, γράφει η αυστριακή εφημερίδα "Der Standard" και προσθέτει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ασχολήθηκε με την πολιτική τουλάχιστον επί μισό αιώνα».

O πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 98 ετών, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως είχε αποσυρθεί από την πολιτική το 2004. «Διετέλεσε  πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1993», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.

Απεικονίζοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η εφημερίδα της Γαλλίας  "La Province" αναφέρεται στον θάνατό του. «Θάνατος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», γράφει και παρουσιάζει ένα σύντομο βιογραφικό του. «Ήταν ο βασικός αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Κ. Μητσοτάκης προερχόταν από μία ισχυρή κρητική οικογένεια», προσθέτει η εφημερίδα. «Δύο από τα τέσσερα παιδιά του έχουν ακολουθήσει τα βήματά του στην πολιτική. Ο γιος του Κυριάκος πήρε τα ηνία του κόμματος το 2016, ενώ η κόρη του, Ντόρα διετέλεσε δήμαρχος Αθηνών και υπουργός Εξωτερικών», αναφέρει. 

Υπό τον τίτλο: «Ελλάδα: Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», το ραδιοφωνικό δίκτυο "ici.canada" μετέδωσε την είδηση του θανάτου του στην ιστοσελίδα του. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της Ελλάδος», όπως αναφέρει.

«Σε ηλικία 98 ετών απεβίωσε ο Έλληνας βετεράνος πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», γράφει η εφημερίδα "Tiroler Zeitung" αναφερόμενη στο θάνατο του. «Ο γιος του, Κυριάκος, είναι ο σημερινός πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Ήταν μέλος μιας από τις πιο γνωστές ελληνικές πολιτικές δυναστείες», όπως αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας πως ήταν ανιψιός του Ελευθέρου Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr