ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στα αζήτητα χιλιάδες δόσεις εμβολίων - Κρατίδια τα επιστρέφουν

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2021, 03:00 / Ανανεώθηκε 31 Ιουλίου 2021, 18:03
Γερμανία: Στα αζήτητα χιλιάδες δόσεις εμβολίων - Κρατίδια τα επιστρέφουν
Facebook Twitter Whatsapp

Tα εμβόλια που αναμένεται να επιστραφούν πρώτα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι αυτά των AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε πολλά κρατίδια μείωση της ζήτησης εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό το Αμβούργο και το Βερολίνο προτίθενται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων. Την ίδια ώρα και άλλα γερμανικά κρατίδια εξετάζουν το ίδιο ενδεχόμενο.

Επιστροφή AstraZeneca και Johnson & Johnson

Τα εμβόλια δεν πρέπει ωστόσο να είναι παλαιότερα των δύο μηνών, ενώ εμβόλια που βρίσκονται στη διάθεση οικογενειακών γιατρών ή ιατρείων επιχειρήσεων θα εξαιρούνται. Tα εμβόλια που αναμένεται να επιστραφούν πρώτα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι αυτά των AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Το Αμβούργο θα κάνει χρήση της δυνατότητας» ανέφερε ο Μάρτιν Χέλφριχ, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών τους Αμβούργου, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Πρόκειται για ένα απόθεμα 60.000 δόσεων AstraZeneca και 24.000 Johnson & Johnson. Και το Βερολίνο προτίθεται να θέσει στη διάθεση της γερμανικής κυβέρνησης 62.000 πλεονασματικές δόσεις AstraZeneca.

Διάθεση εμβολίων από τη Γερμανία σε τρίτες χώρες

Όπως φαίνεται, στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να διαθέσει τις δόσεις εμβολίων που έχουν περισσέψει σε τρίτες χώρες, δηλαδή χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίες έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το Spiegel. H γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε να διαθέσει μέχρι το τέλος του έτους περίπου 3 εκατομ. δόσεις εμβολίων σε τρίτες χώρες - κυρίως AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr