current views are: 11

4 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:43

«Αστακός» το Λονδίνο μετά τη νέα επίθεση – Στον… αέρα και η προεκλογική εκστρατεία

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση

Δημοσίευση 05:43’

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το τελευταίο διάστημα τη Βρετανία με αποκορύφωμα τα χθεσινά χτυπήματα στο Λονδίνο θέτουν σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές της χώρας καθώς και τις μυστικές υπηρεσίες. 

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες Σάββατο βράδυ.

«Επανασχεδιάζουμε και επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση σε ολόκληρο το Λονδίνο τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί ανεπτυγμένοι σε όλη την πρωτεύουσα», ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής της Μαρκ Ρόουλι.

Στον «αέρα» η προεκλογική εκστρατεία

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν  αν θα ανασταλεί η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία, μετά την νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, η οποία σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής θεωρείται πιθανό η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να ακυρώσει μια προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική της συγκέντρωση και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών, να κάνει το ίδιο για μια ομιλία του.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ η προεκλογική εκστρατεία είχε ανασταλεί για τρεις ημέρες.

Πολίτες ζητούν την αναβολή των εκλογών

Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, η προεκλογική εκστρατεία ανεστάλη για αρκετές ημέρες.

Τώρα η έκκληση να ανασταλεί η πολιτική δραστηριότητα ξεκίνησε από τον Μαρκ Όξκλεϊ, σε μια αίτηση που ανήρτησε στον ιστότοπο Change.orgwebsite.

Στην αίτησή του με τίτλο «Προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Υπογράψτε την αίτηση», ο Όξκλεϊ αναφέρει: «Εγώ και είμαι βέβαιος μεγάλο ποσοστό του βρετανικού λαού συμφωνεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βουλευτικές εκλογές. Έπειτα από μια δεύτερη καταστροφική επίθεση πιστεύω ότι είναι ώρα να θέσουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της χώρας μας και του λαού της. Γι’ αυτό σας ζητώ να αναβάλετε τις βουλευτικές εκλογές για αργότερα».

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν πολλοί χρήστες του Twitter.

Ένας χρήστης με το όνομα Ματ επεσήμανε ότι αισθάνεται πραγματικά πως δεν είναι πλέον ασφαλές να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Ο χρήστης Κρις Κουκ εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές μια περίοδο που στα νέα κυριαρχεί το θέμα της τρομοκρατίας.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο Μπεν Ντιν, επεσήμανε ότι αν η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να αναβληθεί, ένας ισχυρός ηγέτης θα ανέστειλε τις εκλογές.

Μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ της αναβολής των εκλογών είναι και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Άννα Φρίελ.

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης Ρόμπερτ Πέστον ανέφερε στο Twitter ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα αναστείλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

«Οι πολιτικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, όμως θα συνεχιστεί σε τοπικό», έγραψε ο Πέστον.
Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεγάλα κόμματα της Βρετανίας είχαν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τρεις ημέρες.

Σαντίκ Καν (δήμαρχος Λονδίνου): Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδό τους», δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.

«(Οι τρομοκράτες) θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε (…) θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές (…) δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό», τόνισε.

«Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία (…) Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου πρόσθεσε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό (…) αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή».

Προειδοποίησε μάλιστα τους Λονδρέζους ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι αυξημένη: «Οι Λονδρέζοι θα παρατηρήσουν σήμερα αυξημένη αστυνομική παρουσία, όπως και τις επόμενες λίγες ημέρες (…) κάποιοι αστυνομικοί θα είναι και ένοπλοι».
Τέλος ο Καν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σε εγρήγορση.


σχετικα αρθρα