current views are: 6

5 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση07:06

Στιγμές τρόμου και αγωνίας – Πως εκτυλίχθηκε η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου

Λεπτό προς λεπτό οι στιγμές φρίκης που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο μέχρι την εξόντωση των δραστών.

Δημοσίευση 07:06’

Λεπτό προς λεπτό οι στιγμές φρίκης που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο μέχρι την εξόντωση των δραστών.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το βράδυ της Κυριακής την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο ενώ οι αρχές έδιναν στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου από τα θύματα, της Κρίσι Άρτσιμπαλντ από τον Καναδά, γράφει σήμερα η βρετανική Daily Telegraph, η οποία περιγράφει σε δημοσίευμά της πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Είκοσι ένας από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο.

Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση αυτή έπειτα από μια ένοπλη αστυνομική επιδρομή στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου. Άλλη επιδρομή της αστυνομίας έγινε επίσης στο Ιστ Χαμ.

Νωρίτερα χθες είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία χρησιμοποίησε 50 σφαίρες για να σκοτώσει τους τρεις τρομοκράτες της Γέφυρας του Λονδίνου. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τόσες πολλές σφαίρες επειδή πίστευαν πως οι δράστες φορούσαν ζώνες καμικάζι, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως ένας πολίτης τραυματίσθηκε επίσης κατά τον καταιγισμό των πυρών από τους οκτώ αστυνομικούς.

Χρήστες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ανέφεραν πως η επίθεση στο Λονδίνο έγινε σε εκδίκηση για την αεροπορική επιδρομή «με αγάπη από το Μάντσεστερ» της βρετανικής RAF.

Μια φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα που εικόνιζε μια βόμβα της RAF που είχε γραμμένο επάνω της το μήνυμα «με αγάπη από το Μάντσεστερ». Επρόκειτο να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Site που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους, ένας χρήστης του Twitter ανήρτησε τη φωτογραφία και έγραψε: «Αυτό είναι το εμπόρευμά σας και απόψε απαντήσαμε».

Νωρίτερα η Τερέζα Μέι μίλησε για την απειλή που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά τον φόνο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων από τρεις τρομοκράτες το βράδυ του Σαββάτου.

Ήταν η τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε φέτος τη χώρα μετά τις επιθέσεις στο Ουεστμίνστερ και το Μάντσεστερ.

Μιλώντας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μέι δήλωσε πως, παρόλο που δεν υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στα τρία περιστατικά, «η τρομοκρατία εκτρέφει τρομοκρατία».

Νέα στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας δείχνουν πως 48 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου και 36 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Από αυτούς, 21 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.


σχετικα αρθρα