ΔΙΕΘΝΗ

«Παγωμάρα» μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών - Οι πρώτες αντιδράσεις

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2017, 10:50 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2017, 10:50
«Παγωμάρα» μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών - Οι πρώτες αντιδράσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Βρετανικές εκλογές δεν ανέδειξαν αυτοδύναμο νικητή με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται στον αέρα σημαντικά ζητήματα όπως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Βρετανικές εκλογές δεν ανέδειξαν αυτοδύναμο νικητή με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται στον αέρα σημαντικά ζητήματα όπως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Τόσο στη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο επικρατεί παγωμέρα με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι συγκρατημένες. 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εκτίμησε σήμερα ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, όπου οι Συντηρητικοί της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασαν την αυτοδυναμία τους, αποτελεί «ένα είδος έκπληξης», όμως δεν «θέτει υπό αμφισβήτηση» τη θέση των Βρετανών αναφορικά με το Brexit.

«Οι Βρετανοί εκφράστηκαν, ψήφισαν, έδωσαν πλειοψηφία στο Συντηρητικό Κόμμα, όμως αυτή η πλειοψηφία είναι σχετική, γεγονός που αποτελεί ένα είδος έκπληξης», δήλωσε ο Φιλίπ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη άποψη που εξέφρασαν οι Βρετανοί για το Brexit», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.

«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο χρόνος περνάει», είπε στο γερμανικό δίκτυο ZDF ο Ροτ, ο οποίος ανήκει στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

«Ανεξάρτητα από το ερώτημα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στη Βρετανία, ο χρόνος κυλάει...Έχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευτούμε την έξοδο...επομένως δεν θα πρέπει να χάσουμε χρόνο τώρα», πρόσθεσε.