ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επιτέθηκαν σε υποψήφια της Δεξιάς - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2017, 13:56 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2017, 13:56
Γαλλία: Επιτέθηκαν σε υποψήφια της Δεξιάς - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Facebook Twitter Whatsapp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απόλυτη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών δεν προκάλεσε μόνο την κατάρρευση της Δεξιάς αλλά έστρεψε και πολίτες εναντίον της.

Αυτό σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ μετά την επίθεση που υπέστη σημαντικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», Nathalie Kosciusko-Morizet, πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί και υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια του Παρισιού. 

Όλα ξεκίνησαν όταν καθώς περιόδευε στους δρόμους του 5ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας και μοίραζε τα φυλλάδιά της, δέχτηκε επίθεση από έναν 50χρονο άνδρα.

Της πέταξε τα φυλλάδια στο πρόσωπο, την χτύπησε με αυτά και είχε στόχο να συνεχίσει την επίθεση. «Βρωμο-καλοαναθρεμμένοι, [email protected]», της φώναξε. «Εσείς φταίτε που έχουμε την Ινταλγκό (Σοσιαλιστικό κόμμα) δήμαρχο στο Παρίσι σήμερα!» της είπε ο άνδρας. «Γυρίστε στην επαρχία», πρόσθεσε και εξαφανίστηκε προς το πλησιέστερο μετρό.

Η υποψήφια βουλευτής έπεσε στο έδαφος λιπόθυμη για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής.