current views are: 11

19 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση00:37

Επέστρεψε ο τρόμος στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε τζαμί – Ένας νεκρός

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Δημοσίευση 00:37’

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νεάς επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, όπου ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών, σε βόρειο προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας. Το περιστατικό έγινε γύρω στις 0:20 (τοπική ώρα) τη νύχτα σε περιοχή του Λονδίνου κοντά σε δύο τζαμιά. 

Ο οδηγός του βαν έπεσε πάνω στο πλήθος, που μόλις είχε τελειώσει τη βραδινή προσευχή του.

Αμέσως μετά το σκηνικό,  οι προσκυνητές ακινητοποίησαν τον δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει, όμως ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο δεν τον άφησε. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, ότι στο αρχικό στάδιο των ερευνών για την επίθεση με το βαν στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ στο Βόρειο Λονδίνο, δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός από τον 48χρονο οδηγό του μικρού φορτηγού που συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται. Ο 48χρονος οδηγός έχει οδηγηθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της ψυχικής του υγείας.

Εκείνη την ώρα πολλοί μουσουλμάνοι έβγαιναν από το τέμενος, όπου είχαν βρεθεί για την βραδινή τους προσευχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν τρία άτομα στο λευκό βαν -τα δύο διέφυγαν- και τον άνδρα που κρατάνε στα χέρια τους οι Αρχές τον συνέλαβαν οι πολίτες που έτρεξαν να τον ακινητοποιήσουν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό ως «σημαντικό συμβάν», ενώ την ίδια ώρα άνθρωποι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κάνουν καρδιακά μασάζ στους τραυματίες, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να τους σώσουν.

O ιμάμης του τζαμιού, Μοχάμεντ Κόζμπαρ, ανέφερε στη «Sun»: «Όποιος το έκανε αυτό, το έκανε για να βλάψει ανθρώπους και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το ονομάζουμε τρομοκρατική επίθεση, όπως το κάναμε στο Μάντσεστερ, το Γουέστμινστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου».

«Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια. Έχει συλληφθεί ένα άτομο», λέει η αστυνομία.  Παράλληλα το όχημα σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail είχε ενοικιαστεί από εταιρεία στην Ουαλία.

Παρακάτω φαίνεται η στιγμή της σύλληψης του ατόμου που φέρεται να είναι ο οδηγός του βαν

 

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης. O ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

 

 

 


σχετικα αρθρα