ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Υποχρεωτικά με διαβατήριο τα ταξίδια Ευρωπαίων από σήμερα

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2021, 10:33
Βρετανία: Υποχρεωτικά με διαβατήριο τα ταξίδια Ευρωπαίων από σήμερα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το διαβατήριό τους για να γίνουν δεκτοί στη Μεγάλη Βρετανία. 

Ενάμιση χρόνο μετά το επίσημο Brexit της 31ης Ιανουαρίου 2020, παύουν από σήμερα να γίνονται δεκτές από τις βρετανικές αρχές τα δελτία ταυτότητας των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ ως έγγραφο εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το διαβατήριό τους για να γίνουν δεκτοί στη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν αποκτήσει δικαίωμα μόνιμης διαμονής μέσω του καθεστώτος εγκατεστημένου (settled status) ή προεγκατεστημένου (pre-settled) κατοίκου, που θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ταυτότητά τους έως τουλάχιστον τις 31 Δεκεμβρίου 2025, με σύσταση όμως να την έχουν δηλώσει εκ των προτέρων στην υπηρεσία μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η σημερινή αλλαγή είχε καθοριστεί μετά από την ολοκλήρωση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύονται τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι προσπαθειών από εγκληματίες να εισέλθουν στη χώρα με πλαστές έγγραφα.

Το μέτρο πάντως δημιουργεί ανησυχίες ότι ίσως προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στις μεταφορές, με Ευρωπαίους οδηγούς φορτηγών ενδεχομένως να μην έχουν στην κατοχή τους έγκυρα διαβατήρια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr