ΔΙΕΘΝΗ

«Αστακός» το Αμβούργο για την σύνοδο των G20

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 13:40 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 13:43
«Αστακός» το Αμβούργο για την σύνοδο των G20
Facebook Twitter Whatsapp

Πάνω από 20.000 αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάνω από 20.000 αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20).

''Το Αμβούργο είναι απολύτως το κατάλληλο μέρος για τη σύνοδο'', δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Όλαφ Σολτς, καλωσορίζοντας όλους τους φιλοξενούμενους της γερμανικής κυβέρνησης. «Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με ρώτησε τι πιστεύω για την πραγματοποίηση της επόμενης συνόδου G20 στο Αμβούργο.

Δεν δίστασα να συμφωνήσω σε αυτό», δήλωσε ο Σολτς. «Η απόφαση ήταν απολύτως σωστή. Στο Σύνταγμα του κρατιδίου του Αμβούργου ορίζεται ότι η πόλη είναι ένας ειρηνικός μεσολαβητής για τις διαμάχες των ανθρώπων».

Το Αμβούργο είχε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τη σύνοδο αυτή ήδη από την τελευταία συνεδρίαση της G20 που έγινε στο Χανγκτζόου της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τα βασικά θέματα της επικείμενης συνόδου στο Αμβούργο περιλαμβάνουν την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, της παγκοσμιοποίησης, της πολυμέρειας, των θεμάτων της οικονομίας, του εμπορίου και της ψηφιακής πολιτικής, την υγειονομικής περίθαλψης και της εξάλειψης της φτώχειας στην Αφρική.

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της τρομοκρατίας, οι τοπικές Αρχές δίνουν μεγάλη σημασία στα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο της G20 και θα αναπτύξουν περίπου 20.000 αστυνομικούς για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου, θα χρησιμοποιηθούν επίσης χιλιάδες αστυνομικά οχήματα και κάποια ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις θα περιπολούν στο αεροδρόμιο της πόλης, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το λιμάνι της πόλης ακόμα και στον ποταμό Έλβα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου Ραλφ Μάρτιν Μέγιερ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του αστυνομικού σώματος της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr