current views are: 10

13 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση09:57

Πύργος Γκρένφελ: Με δηλητηρίαση από τοξικό αέριο διαγνώστηκε 12χρονη

Ένα 12χρονο κορίτσι, θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ, διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από κυανιούχο άλας, σύμφωνα με το BBC.

Δημοσίευση 09:57’

Ένα 12χρονο κορίτσι, θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ, διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από κυανιούχο άλας, σύμφωνα με το BBC.

Ένα 12χρονο κορίτσι, θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από κυανιούχο άλας, σύμφωνα με το BBC

Η Λουάνα Γκόμες νοσηλεύτηκε με συμπτώματα δηλητηρίασης από το εξαιρετικά τοξικό αέριο, το οποίο πιθανότατα απελευθερώθηκε από την καύση του μονωτικού υλικού ή των πλαστικών του μοιραίου κτιρίου. 

Η αδερφή και η μητέρα της μικρής νοσηλεύτηκαν επίσης για αντιμετώπιση του ενδεχομένου δηλητηρίασης από κυανίδια. Μάλιστα η μητέρα της, η οποία ήταν επτά μηνών έγκυος, έχασε το μωρό της μετά την πυρκαγιά. 

Η Αντρέα Γκόμες και οι κόρες της υποβλήθηκαν σε τεχνητό κώμα και θεραπεία με αντίδοτο κυανίου, αλλά μόνο η Λουάνα διαγνώστηκε με δηλητηρίαση. 

Το τοξικό αέριο μπορεί πολύ γρήγορα να πνίξει κάποιον που προσβάλλεται από αυτό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ζάλη, σύγχυση, έμετο και σπασμούς. Σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο.


σχετικα αρθρα