current views are: 10

13 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:10

Εντοπίστηκαν συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στην πτήση της Malaysia MH370 που χάθηκε το 2014

Εντοπίστηκαν δύο συντρίμμια που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το μοιραίο αεροσκάφος

Δημοσίευση 18:10’

Εντοπίστηκαν δύο συντρίμμια που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το μοιραίο αεροσκάφος

Οι Σεϊχέλες ανέφεραν σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο συντρίμμια που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το μοιραίο αεροσκάφος και ήδη ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή τη Μαλαισία, η πτήση MH370 της οποίας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 ενώ κατευθυνόταν στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Σεϊχελών (SCAA) ανέφερε ότι επιστήμονες που έκαναν μελέτες για τα πτηνά και τις χελώνες της χώρας βρήκαν τα συντρίμμια που είχαν ξεβραστεί στο νησί Φαρκάρ.

“Η κατεύθυνση των θαλασσίων ρευμάτων καθιστά πιθανό να προέρχονται από την ίδια με τα άλλα συντρίμμια (της πτήσης MH370) που έχουν βρεθεί σε χώρες του Ινδικού Ωκεανού” είπε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της SCAA που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Πάγιετ, τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, το μεγαλύτερο από τα δύο συντρίμμια είναι μεγέθους 120 επί 30 εκατοστών και φαίνεται να είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα. “Μπορεί να είναι τμήμα του καλύμματος του κινητήρα, εξήγησε.

Η SCAA είναι σε επικοινωνία με τις αρχές της Μαλαισίας που έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines χάθηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο. Έκτοτε, παρά τις εντατικές έρευνες στις οποίες μετείχαν πολλές χώρες, δεν έχουν βρεθεί παρά ελάχιστα συντρίμμια του. 


σχετικα αρθρα