current views are: 11

15 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:19

Τραγωδία στη Χονολουλού-Τουλάχιστον 3 νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο 36 ορόφων

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά​ η οποία ξέσπασε σε μια πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού

Δημοσίευση 13:19’

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά​ η οποία ξέσπασε σε μια πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε μια πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της αμερικανικής Πολιτείας της Χαβάης, μετέδωσαν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 26ο όροφο του κτιρίου διαμερισμάτων Marco Polo, στη λεωφόρο Καπιολάνι της Χονολουλού, περί τις 14:15 την Παρασκευή (03:15 σήμερα ώρα Ελλάδας) πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHON2.

«Μας αναφέρθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται σε πολλούς ορόφους όπου εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι (…) όλοι θα βγουν ασφαλείς» από το κτίριο, δήλωσε ο πυραγός Ντέιβιντ Τζένκινς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χονολουλού στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Νωρίτερα, μια τοπική εφημερίδα, η Honolulu Star-Advertiser, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα διαμερίσματά τους.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας προσέφεραν φροντίδες σε πολλούς τραυματίες επιτόπου, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι εισέπνευσαν καπνό.

Ερευνητές της πυροσβεστικής προσπαθούν να εξακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς, πρόσθεσε ο Τζένκινς.

«Υπήρξαν αναφορές για συντρίμμια που έπεσαν από τον όροφο που έπιασε φωτιά, προκαλώντας δευτερεύουσες εστίες σε άλλα τμήματα του κτιρίου, κάτω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου. Το αντιμετωπίζουμε επίσης», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στο κτίριο υπάρχουν 568 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα ενώ το κτίριο έχει επίσης χώρους στάθμευσης σε επτά επίπεδα.

Όλη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της λεωφόρου μπροστά στο κτίριο, έχει αποκλειστεί. Επιτόπου βρίσκονται τουλάχιστον 60 πυροσβέστες.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την 14η Ιουνίου, όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Πύργου Γκρένφελ, μιας πολυκατοικίας 24 ορόφων στο Λονδίνο.


σχετικα αρθρα