current views are: 7

15 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:23

Σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων και τραυματισμών και φέτος στις ταυροδρομίες του Σαν Φερμίν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πληθώρα αρνητικών γεγονότων ”σκιάζουν” το ταυρομαχικό φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Δημοσίευση 17:23’

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πληθώρα αρνητικών γεγονότων ”σκιάζουν” το ταυρομαχικό φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πληθώρα αρνητικών γεγονότων ”σκιάζουν” το ταυροδρομικό φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Ειδικότερα, δεκατέσσερις μηνύσεις για θωπείες και σεξουαλικές επιθέσεις κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και 64 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταυροδρομιών, γνωστοποίησαν σήμερα οι ισπανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, δύο μηνύσεις για σεξουαλική επίθεση- μια κατηγορία που περιλαμβάνει και το βιασμό στην Ισπανία- και 12 μηνύσεις για θωπεία κατατέθηκαν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Παμπλόνας μία ημέρα μετά τη λήξη των οκταήμερων εκδηλώσεων.

Μάλιστα, έντεκα άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τις μηνύσεις. Το 2016, είχαν κατατεθεί 16 μηνύσεις, εκ των οποίων πέντε αφορούσαν τον βιασμό. Οι αρχές της πόλης διεξήγαγαν και φέτος εκστρατεία για την πρόληψη των σεξουαλικών επιθέσεων.

Την ίδια ώρα, 64 άνθρωποι που συμμετείχαν στις ταυροδρομίες, μεταξύ αυτών μία γύναικα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών αυτών αγώνων στα σοκάκια της πόλης, ένας αριθμός μειωμένος κατά περίπου 26% σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Ναβάρας.

Εντούτοις ο αριθμός των τραυματιών είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τον απολογισμό τις χρονιές από το 2012 έως το 2015.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα κέρατα των ταύρων, έναντι 12 το 2016. Από το σύνολο των τραυματιών, 12 παραμένουν υπό νοσηλεία. Δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το 1911 κατά τη διάρκεια αυτού του εθίμου με τον τελευταίο θάνατο να έχει καταγραφεί το 2009.

Εκ των 17.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στις ταυροδρομίες, φορώντας λευκά ρούχα κι ένα κόκκινο φουλάρι, το 40% και πλέον ήταν ξένοι. Οι Αμερικανοί πολίτες ήταν οι περισσότεροι (20% των δρομέων), ακολουθούσαν οι Βρετανοί (4%), οι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί (4%) και οι Γάλλοι (3%), σύμφωνα με την καταμέτρηση των δημοτικών αρχών.

Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε ελαφρά με 1,45 εκατομμύρια επισκέπτες έναντι 1,5 εκατομμυρίων το 2016, σύμφωνα με τις αρχές.
«Τρεις είναι οι λόγοι:» ο φόβος μιας επίθεσης, οι σεξουαλικές επιθέσεις και η επιρροή των κινημάτων κατά των ταυροδρομιών, επισήμανε ο πρόεδρος της ένωσης ταξιδιωτικών πρακτορείων της Ναβάρας Χουανσί Πατούς, όπως έγραψε η εφημερίδα El Pais.


σχετικα αρθρα