ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο - Βαλλονία:Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:01
Βέλγιο - Βαλλονία:Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια της Βαλλονίας σημειώνει ότι προτίθεται να καταθέσει έφεση και διευκρινίζει ότι το «Covid Safe Ticket» δεν καταργείται με την απόφαση αλλά συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Βαλλονίας έκρινε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού «Covid Safe Ticket» παραβιάζει, μεταξύ άλλων, την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «Libre Belgique», το δικαστήριο ζητά από την Περιφέρεια της Βαλλονίας να λάβει εντός 7 ημερών μέτρα για να άρει την παρανομία, με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Στη διάταξή του, το δικαστήριο σημειώνει ειδικότερα τη «φαινομενική αντίφαση» του διατάγματος της Βαλλονίας της περασμένης 21ης Οκτωβρίου σχετικά με τη χρήση του πιστοποιητικού και τη χρήση μάσκας στο υπερεθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προφανή παραβίαση της αρχής της νομιμότητας. Σημειώνει επίσης ότι αυτά τα διάφορα πρότυπα φαίνεται να αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας των μέτρων που περιορίζουν την ελευθερία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια της Βαλλονίας, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει έφεση και διευκρινίζει ότι το «Covid Safe Ticket» δεν καταργείται με την απόφαση αλλά συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται.

Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής από οργάνωση που παρουσιάζεται ως «συμμαχία επαγγελματιών υγείας, επιστημόνων, δικηγόρων και Βέλγων πολιτών».

Αντίστοιχη προσφυγή έχει κατατεθεί και σε Δικαστήριο της Περιφέρειας των Βρυξελλών, που εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου, σημειώνει η εφημερίδα «Le Soir».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr