ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Φελπς στους επικριτές του: Όποιος θέλει να «τρέξει» με λευκό καρχαρία, ας το κάνει

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουλίου 2017, 08:18
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Μάικλ Φελπς μ' ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο υπερασπίστηκε την προσομοίωση του αγώνα κολύμβησης που έδωσε με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, αλλά έδωσε «συστημένη απάντηση» στους επικριτές του, τους οποίους κάλεσε, όσοι θέλουν, να κολυμπήσουν εκείνοι δίπλα στον μεγάλο θηρευτή της θάλασσας.

Ο Μάικλ Φελπς μ' ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο υπερασπίστηκε την προσομοίωση του αγώνα κολύμβησης που έδωσε με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, αλλά έδωσε «συστημένη απάντηση» στους επικριτές του, τους οποίους κάλεσε, όσοι θέλουν, να κολυμπήσουν εκείνοι δίπλα στον μεγάλο θηρευτή της θάλασσας.

Ο Αμερικανός Oλυμπιονίκης, ο οποίος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε επίπεδο χρόνων αλλά και αριθμό μεταλλίων, ανακοίνωσε πριν αρκετές εβδομάδες τον αγώνα του με λευκό καρχαρία, με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να τον νικήσει στην ανοικτή θάλασσα.

Ο αγώνας προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όταν όμως έφτασε η στιγμή της υλοποίησής του, ο Φελπς όχι μόνο δεν βούτηξε στο νερό με τον μεγάλο λευκό καρχαρία, αλλά παρουσίασε μία προσομοίωση αγώνα, τον οποίο μάλιστα έχασε.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Πολλοί έκαναν λόγο για φιάσκο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για έναν μεγάλο αθλητή, που αμαύρωσε την εικόνα του.

Ο Μάικλ Φελπς απάντησε σε συγκεκριμένους επικριτές του, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σκοτ, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Για μένα ήταν κάτι που ήθελα πάντα να κάνω και αισθάνομαι περήφανος. Νιώθω εντελώς διαφορετικά από εσένα. Κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να μην ακούσουν όλα όσα λέμε στις συνεντεύξεις μας και αυτό δεν είναι δικό μου λάθος. Είναι εύκολο να ανοίξεις τα αυτιά σου και να ακούσεις. Όλοι θέλουν να κατακρίνουν τους άλλους, να πουν κάτι, ή να παραπονεθούν για κάτι. Είχα έναν διασκεδαστικό αγώνα με τον καρχαρία και παρακολούθησα αυτά τα κτήνη από κοντά και σε προσωπικό επίπεδο. Αν κάποιος θέλει να βουτήξει στο νερό και να τρέξει δίπλα σε έναν μεγάλο λευκό, ας το κάνει. Δεν μπορείς να κολυμπήσεις με καρχαρία σε ευθεία γραμμή».

Αντίδραση υπήρξε και από το Discovery Channel, το οποίο διοργάνωσε τη Shark Week του Μάικλ Φελπς. Στη δήλωση του μεγάλου καναλιού, επισημαίνεται ότι σε όλες τις επίσημες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, είχε διευκρινιστεί ότι ο αγώνας δεν θα είναι side by side για ευνόητους λόγους.