ΔΙΕΘΝΗ

Η συμβολική μέρα που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν - Πάρθηκε η απόφαση

Δημοσίευση 25 Μαρτίου 2022, 21:00 / Ανανεώθηκε 25 Μαρτίου 2022, 21:42
Η συμβολική μέρα που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία  ο Πούτιν  - Πάρθηκε η απόφαση
Facebook Twitter Whatsapp

Ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν στη Ρωσία καθώς έχασαν τους μισούς τους άνδρες, κατά την ίδια πηγή.

Σε μια πολύ σημαδιακή ημερομηνία έχει «αποφασίσει» ο Βλαντιμίρ Πούτιν να λήξει τον πόλεμο με την Ουκρανία, υποστήριξαν αξιωματούχοι στο Κίεβο.

η απόφαση έχει ληφθεί και η καταληκτική ημερομηνία του πολέμου είναι η 9η Μαΐου, η «Ημέρα Νίκης» δηλαδή, όπου εορτάζεται στη Ρωσία με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Πρόκειται για την ημερομηναία κατά την οποία έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στη χώρα, με τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των δυνάμεων του Άξονα.

Όπως αναφέρεται, την πληροφορία αυτή φέρεται να έχει διαρρεύσει η ουκρανική πλευρά μέσω του Γενικού Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχει μια προπαγανδιστική καμπάνια προς το προσωπικό των ρωσικών δυνάμεων, ώστε ο πόλεμος να έχει ολοκληρωθεί πριν την 9η Μαΐου».

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, να υπάρξει εντατικοποίηση των επιθέσεων ώστε να πανηγυριστεί η ρωσική νίκη στη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

Σημειώνεται πως το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε σε σημερινή του ενημέρωση ότι ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις περιοχές στις οποίες είχαν αναπτυχθεί αφού υπέστησαν βαριές απώλειες.

Ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν στη Ρωσία καθώς έχασαν τους μισούς τους άνδρες, κατά την ίδια πηγή.

Καθώς η ρωσική εισβολή μπήκε στον δεύτερό της μήνα, η κατάσταση στα μέτωπα είναι «πρακτικά παγωμένη», σύμφωνα με τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε μερικές κωμοπόλεις και αμυντικές θέσεις μέχρι και 35 χιλιόμετρα, ανατολικά του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr