current views are: 14

18 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:01

Τρόμος και στη Φινλανδία: Συνελήφθη άτομο μετά από επίθεση με μαχαίρι – Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε την Παρασκευή στην Φινλανδία.

Δημοσίευση 14:01’

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε την Παρασκευή στην Φινλανδία.

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε την Παρασκευή στην Φινλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Τούρκου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της πόλης πυροβόλησε και συνέλαβε ένα άτομο το οποίο φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι και να τραυμάτισε αρκετούς πολίτες. Αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης ανέφερε πως δύο άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν. 

Oι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης, μετά την επίθεση η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία Πουουτόρι. Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν πως αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι για το συμβάν. 

Βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Twitter δείχνει τον πανικό που επικράτησε στην πόλη, λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Στο παρασκήνιο ακούγονται φωνές, ενώ το χρήστης ισχυρίζεται πως ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Η αστυνομία της Φινλανδίας έχει ενισχύσει τους ελέγχους στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι καθώς επίσης και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όλης της χώρας. Η επίθεση έρχεται μια ημέρα μετά το θανατηφόρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη που άφησε πίσω του 14 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες αρκετοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στο Τούρκου προσεκτικά και μια επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη». 


σχετικα αρθρα