ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία - Μαριούπολη: Προσωπικό και ασθενείς μαιευτηρίου μεταφέρθηκαν «με τη βία» στη Ρωσία - Νέες δορυφορικές εικόνες

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2022, 10:00 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2022, 11:55
Ουκρανία - Μαριούπολη: Προσωπικό και ασθενείς μαιευτηρίου μεταφέρθηκαν «με τη βία» στη Ρωσία - Νέες δορυφορικές εικόνες
Facebook Twitter Whatsapp

Συνολικά περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί «παρά τη θέλησή τους» στη Ρωσία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι δημοτικές αρχές της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλαν σήμερα ότι προσωπικό και ασθενείς από μαιευτήριο της πόλης, την οποία πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, μεταφέρθηκαν «με τη βία» στη Ρωσία.

«Περισσότεροι από 70 άνθρωποι, γυναίκες και υγειονομικό προσωπικό, απομακρύνθηκαν με τη βία από τους κατακτητές από το μαιευτήριο Νο2 της αριστερής όχθης», ανέφερε η δημαρχία της Μαριούπολης στο Telegram.

Συνολικά περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί «παρά τη θέλησή τους» στη Ρωσία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν κατασχέσει τα χαρτιά τους και τους έχουν οδηγήσει «σε απομακρυσμένες ρωσικές πόλεις».

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Νέες δορυφορικές εικόνες από τη Μαριούπολη

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Μαριούπολης έχουν ισοπεδωθεί. Το επίπεδο της καταστροφής αποτυπώνουν οι νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

Σύμφωνα με το CNNi, oι εικόνες επιβεβαιώνουν τα δορυφορικά δεδομένα της NASA: δεκάδες εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη.

Περίπου 160.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται σφοδρά από τις ρωσικές δυνάμεις, με τους κατοίκους της πόλης να είναι αντιμέτωποι «με μια ανθρωπιστική καταστροφή», σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να διαφύγουν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr