ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Από... αντιτρομοκρατικό έλεγχο θα περνούν όσοι νοικιάζουν αυτοκίνητα

Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2017, 17:21 / Ανανεώθηκε 20 Αυγούστου 2017, 19:36
Βρετανία: Από... αντιτρομοκρατικό έλεγχο θα περνούν όσοι νοικιάζουν αυτοκίνητα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν πρόσθετους ελέγχους στους οδηγούς που ζητούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν πρόσθετους ελέγχους στους οδηγούς που ζητούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο, μετά τις επιθέσεις στην Ισπανία, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Ανησυχώντας ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν εύκολα να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να επιτεθούν σε πεζούς, υπουργοί της κυβέρνησης θέλουν να αποτρέψουν τέτοιες τραγωδίες ενισχύοντας τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων των ανθρώπων αυτών, είπαν οι πηγές αυτές στην εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών θα μπορούσαν να συγκρίνονται με εκείνα προσώπων που βρίσκονται υπό παρακολούθηση ή να τους ζητηθεί να παρέχουν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να νοικιάσουν ένα όχημα.

Το βανάκι που παρέσυρε τους πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης, την περασμένη Πέμπτη, είχε νοικιαστεί από έναν άνδρα, τον Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος έχει συλληφθεί. Αρνείται όμως κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι ευθύνεται ο αδελφός του που του είχε κλέψει την ταυτότητα. Οι δράστες είχαν νοικιάσει και ένα "όχημα διαφυγής" που εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς.