current views are: 9

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση17:32

Πρόβλημα για τις «τσέπες» της Μυστικής Υπηρεσίας η… μεγάλη οικογένεια του Ντ. Τραμπ!

Πάνω από 1.000 πράκτορες έχουν ήδη αγγίξει το προβλεπόμενο πλαφόν σε μισθό και υπερωρίες

Δημοσίευση 17:32’

Πάνω από 1.000 πράκτορες έχουν ήδη αγγίξει το προβλεπόμενο πλαφόν σε μισθό και υπερωρίες

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν εκατοντάδες πράκτορες, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ και των προσπαθειών που απαιτούνται για την ασφάλεια των πολλών κατοικιών της κατά μήκος της ανατολικής ακτής, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του USA Today.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι, ο διευθυντής της Secret Service, Randolph “Tex” Alles, τόνισε πως πάνω από 1.000 πράκτορες έχουν ήδη αγγίξει το προβλεπόμενο πλαφόν σε μισθό και υπερωρίες, που κανονικά θα έπρεπε να κρατήσει για ολόκληρο το έτος.

Η υπηρεσία έχει έρθει αντιμέτωπη με έναν εξοντωτικό φόρτο εργασίας ήδη από το απόγειο της επίμαχης εκλογικής περιόδου και δεν έχει ελαττώσει ρυθμούς καθόλου στη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών της νέας κυβέρνησης. Οι πράκτορες οφείλουν να προστατεύουν τον Τραμπ που ταξιδεύει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στις ιδιοκτησίες του στη Φλόριντα, στο Νιου Τζέρζι και στη Βιρτζίνια, αλλά και τα ενήλικα παιδιά του, τα οποία με επαγγελματικά ταξίδια και διακοπές έχουν γυρίσει όλη τη χώρα.

«Ο πρόεδρος έχει μεγάλη οικογένεια και η ευθύνη μας προβλέπεται βάσει νόμου», επεσήμανε ο Alles σύμφωνα με την εφημερίδα. «Δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Δεν έχω ευελιξία», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής εξήγησε πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν βρεθεί απέναντι σε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό προστατευομένων από το Λευκό Οίκο. Υπό τον Τραμπ, 42 άνθρωποι απολαμβάνουν την προστασία της υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων 18 μέλη της οικογένειάς του, έναντι 31 ατόμων υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο Alles εξήγησε πως ο υπερβολικός φόρτος και τα διαρκή ταξίδια έχουν οδηγήσει πρόσφατα σε έξοδο ατόμων από τις τάξεις της Secret Service. Ωστόσο, χωρίς παρέμβαση του Κογκρέσου για να χορηγηθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, ο επικεφαλής δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους πράκτορες ούτε για τη δουλειά που έχουν ήδη κάνει.

Όπως τονίζει η υπηρεσία, πρόκειται για εκατοντάδες ώρες δεδουλευμένων που έχουν ήδη συσσωρευτεί, για τις οποίες όμως οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν.

«Δεν το βλέπω αυτό να αλλάζει βραχυπρόθεσμα», σχολίασε ο Alles σύμφωνα με τη USA Today.

 


σχετικα αρθρα