current views are: 10

22 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση05:24

Επικό: Ο Ντ. Τραμπ είδε την έκλειψη χωρίς τα ειδικά γυαλιά!

Εκατομμύρια Αμερικανοί έστρεψαν χθες τα βλέμματά τους στον ουρανό για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη του Ηλίου, που έγινε ορατή στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα.

Δημοσίευση 05:24’

Εκατομμύρια Αμερικανοί έστρεψαν χθες τα βλέμματά τους στον ουρανό για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη του Ηλίου, που έγινε ορατή στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα.

Εκατομμύρια Αμερικανοί έστρεψαν χθες τα βλέμματά τους στον ουρανό για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη του Ηλίου, που έγινε ορατή στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα. Ανάμεσά τους και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρχικά ξέχασε να φορέσει τα ειδικά γυαλιά!

Το ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης, πλάτους 113 χιλιομέτρων, άρχισε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ξεκινώντας από την πολιτεία Όρεγκον, η Σελήνη κάλυψε τον Ήλιο, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον κόσμο και μειώνοντας τη θερμοκρασία σε μια σειρά πόλεων κατά μήκος μια στενής λωρίδας έως τη Νότια Καρολίνα, για δύο λεπτά τη φορά.

Η έκλειψη ξεκίνησε στις 18.45 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή από τις ΗΠΑ ήταν το 1979, ενώ πρόκειται για την πρώτη μετά το 1918 που ήταν ορατή από την μία άκρη των ΗΠΑ έως την άλλη. Έξω από την συγκεκριμένη τροχιά, κάτοικοι άλλων πολιτειών παρακολούθησαν τη μερική έκλειψη του Ηλίου.

Η επόμενη ολική έκλειψη του Ηλίου ορατή στις ΗΠΑ θα συμβεί το 2024, ξεκινώντας από το Μεξικό,διασχίζοντας τις νοτιοανατολικές πολιτείες και καταλήγοντας στις βορειοανατολικές στις 8 Απριλίου.

Ο Τραμπ κοίταξε ψηλά… χωρίς γυαλιά!

Ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από τον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσει την έκλειψη. 

Ο Τραμπ φωτογραφήθηκε σε ένα μπαλκόνι του Λευκού Οίκου να κοιτά τον Ήλιο αρχικά χωρίς γυαλιά ενώ ένας βοηθός του του φώναξε «Μην κοιτάτε», λόγω του κινδύνου βλάβης στα μάτια. Κατόπιν ο Τραμπ, η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους Μπάρον φόρεσαν τα ειδικά γυαλιά.

Ο χαρτογράφος Μάικλ Ζάιλερ, υπολόγισε ότι μέχρι και 7,4 εκατομμύρια άτομα ταξίδεψαν στο μονοπάτι της έκλειψης για να την παρακολουθήσουν.


σχετικα αρθρα