ΔΙΕΘΝΗ

Ερυθρός Σταυρός: Πάνω από 24 εκατ. άτομα κινδυνεύουν από τις πλημμύρες στην Ασία

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2017, 18:17
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 24 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από τις πλημμύρες στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στην Ινδία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Τουλάχιστον 24 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από τις πλημμύρες στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στην Ινδία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε τη Δευτέρα από τις αρχές της Ινδίας, οι πλημμύρες έχουν ήδη προκαλέσει πάνω από 750 θανάτους.

«Η κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται. Στο Νεπάλ, όπου τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν, οι ομάδες μας βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινότητες που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τα επίσημα έγγραφά τους, τα πάντα, και στο Μπαγκλαντές και στην Ινδία, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται αυξάνεται ώρα με την ώρα, όσο ανεβαίνει η στάθμη του νερού», δήλωσε ο Τζαγκάν Τσαπαγκαΐν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας προγραμμάτων και επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για τις «πιο σοβαρές πλημμύρες στη Νότια Ασία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ολόκληρες κοινότητες αποκόπηκαν τελείως, και ο μοναδικός τρόπος για να φθάσει βοήθεια σε αυτές είναι με βάρκα και πολλές δεν έχουν πλέον προμήθειες».

Στο Μπαγκλαντές, η τοπική Ερυθρά Ημισέληνος χαρακτήρισε τις πλημμύρες τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

«Τα νερά απλώνονται από τα βόρεια της χώρας προς το κέντρο, καλύπτοντας ολόκληρα χωριά, πολλές κοινότητες είναι απομονωμένες και δεν έχουν καμία οδική πρόσβαση», δήλωσε ο Μ. Μοτζαρούλ Χουκ, γενικός γραμματέας της Ερυθράς Ημισελήνου στο Μπαγκλαντές.

Η Ομοσπονδία της Ερυθράς Ημισελήνου στο Νεπάλ απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια ύψους 3,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (3 εκατ. ευρώ) για τους 81.000 ανθρώπους που ζουν στις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Στο Μπαγκλαντές, η Ομοσπονδία της Ερυθράς Ημισελήνου της χώρας θα απευθύνει αντίστοιχη έκκληση τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την Ινδία, η ΔΕΕΣ αποδέσμευσε έκτακτη βοήθεια ύψους 320.000 ελβετικών φράγκων (281.000 ευρώ) στα τέλη Ιουλίου. Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να δοθεί και ένα δεύτερο ποσό.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr