ΔΙΕΘΝΗ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί: Κίνδυνος νέων επιθέσεων στην Ευρώπη

Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου 2017, 08:55 / Ανανεώθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2017, 12:44
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί: Κίνδυνος νέων επιθέσεων στην Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους πολίτες της χώρας, υπό τον φόβο νέων νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προς τους πολίτες της χώρας, υπό τον φόβο νέων νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι ο κίνδυνος επιθέσεων παραμένει, σημειώνοντας πως η νέα ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «τα πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Φινλανδία καταδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και οι συνεργάτες τους έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στις τοποθεσίες που είθισται να «χτυπούν» οι τρομοκράτες όπως είναι εμπορικά κέντρα και σημεία που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες.

«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις τουριστικές τοποθεσίες, στους κόμβους μεταφοράς, στις αγορές / στα εμπορικά κέντρα και στις τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αεροδρόμια παραμένουν υψηλά στη λίστα για πιθανές επιθέσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο προσεκτικοί σε αυτές και σε παρόμοιες τοποθεσίες. Οι τρομοκράτες επιμένουν να εφαρμόζουν μια σειρά από τακτικές, κάνοντας χρήση πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών, οχημάτων αλλά και όπλων, που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από την επίθεση».

Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τις τοπικές πηγές πληροφόρησης. Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους συμβουλεύει να βρίσκονται σε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν σε περίπτωση ανάγκης.