current views are: 10

4 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:28

«Κόκκινος» συναγερμός στο Πουέρτο Ρίκο ενόψει του τροπικού κυκλώνα «Ίρμα»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο ο κυβερνήτης του, Ρικάρντο Ροσελό

Δημοσίευση 19:28’

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο ο κυβερνήτης του, Ρικάρντο Ροσελό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Πουέρτο Ρίκο ο κυβερνήτης του, Ρικάρντο Ροσελό, ζητώντας την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς ενόψει της άφιξης του τροπικού κυκλώνα Ίρμα, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο Ροσέλο ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών εγκρίθηκαν 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σημειώνεται ότι ο κυκλώνας έχει ήδη αναβαθμιστεί στην κατηγορία 3 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί και το γαλλικό νησί της Γουαδελούπης καθώς η Ίρμα πλησιάζει στις Μικρές Αντίλλες. Το μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα) το καιρικό φαινόμενο απείχε περίπου 876 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος αυτό και από αύριο αναμένεται να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά. Εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 4 και θα περάσει πολύ κοντά από τα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου.

Από τη μεριά τους, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η Ίρμα θα ενισχυθεί περαιτέρω τη νύχτα της Τρίτης και θα πλήξει το νησί την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η τοπική κυβέρνηση για να βοηθήσει τους πολίτες να προετοιμαστούν, διέταξε να παγώσουν οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως των τροφίμων, του νερού, των φαρμάκων, των γεννητριών και των μπαταριών.


σχετικα αρθρα