ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Συζήτηση για το μέλλον των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2017, 15:21 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2017, 15:35
Βερολίνο: Συζήτηση για το μέλλον των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοίγει την ''πόρτα'' σε συζήτηση για την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας το Βερολίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοίγει την ''πόρτα'' σε συζήτηση για την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας το Βερολίνο.

Στον απόηχο των τελευταίων εντάσεων με τη χώρα την ανάγκη να διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ παγώματος και τερματισμού των διαπραγματεύσεων, ενώ τόνισε ότι η κριτική του Βερολίνου αφορά την κυβέρνηση και όχι τον λαό της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις της Καγκελαρίου στη διάρκεια της τηλεμαχίας μιλάνε από μόνες τους. Το ερώτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται καν. Εκ των πραγμάτων, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις αυτήν τη στιγμή είναι ακίνητες και δεν διαφαίνεται με κανέναν τρόπο το άνοιγμα νέων κεφαλαίων» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι για τη γερμανική κυβέρνηση το σημαντικό είναι να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μία κοινή στάση. «Σε αυτό το θέμα δεν μπορεί, άλλωστε, να γίνει και αλλιώς, διότι προκειμένου να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις χρειάζεται ομοφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Για αυτό έχουμε ως στόχο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο να συζητήσουν ακριβώς γι' αυτό, για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει διαβούλευση για το εάν θα παγώσουν ή θα τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Βερολίνο διαχωρίζει ένα ενδεχόμενο πάγωμα από τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι αυτή η διαφοροποίηση είναι εκ των πραγμάτων σημαντική και υπογράμμισε ότι η κριτική που ασκεί κατά καιρούς η γερμανική κυβέρνηση έχει να κάνει με την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης. «Δεν απευθυνόμαστε στον τουρκικό λαό με την κριτική μας, αλλά στην τουρκική κυβέρνηση, τον Τούρκο Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr