current views are: 12

8 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:09

Σοκαριστικό βίντεο: Τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο

Βίντεο του BBC δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ιρμα που «σάρωσε» τα νησιά της Καραϊβικής. Η περιοχή συνεχίζει να πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δημοσίευση 17:09’

Βίντεο του BBC δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ιρμα που «σάρωσε» τα νησιά της Καραϊβικής. Η περιοχή συνεχίζει να πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Βίντεο του BBC δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ιρμα που «σάρωσε» τα νησιά της Καραϊβικής. Η περιοχή συνεχίζει να πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ μετρά μέχρι στιγμής 19 νεκρούς, αριθμό που αυξάνεται συνεχώς από την Παρασκευή.

Στο βίντεο του βρετανικού δικτύου φαίνεται το γαλλο- ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου, το οποίο είναι μια από τις περιοχές – ανάμεσα σε Αγιο Βαρθολομαίο, Μπαρμπούντα, Παρθένες Νήσους, Πουέρτο Ρίκο και πολλά νησιά των Αντιλλών –  που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τον τυφώνα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών στον Άγιο Μαρτίνο σκοτώθηκαν εννέα άτομα, επτά αγνοούνται και 43 είναι τραυματίες, ενώ τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές. Σπίτια και επιχειρήσεις κατέρρευσαν, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα βενζινάδικα καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Στον Άγιο Μαρτίνο έχουν σταλεί 200 Ολλανδοί στρατιώτες που βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών, ιδίως στο αεροδρόμιο και το κεντρικό λιμάνι, ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή περισσότερης βοήθειας για τους πληγέντες κατοίκους.

Ο τυφώνας με «ιστορικά καταστροφικές δυνατότητες» σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, «θα έχει πραγματικά καταστροφικές συνέπειες, όταν χτυπήσει παράκτιες περιοχές στα νότια των ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε.

«Θα είναι η τέταρτη φορά που ένας τυφώνας κατηγορίας 5, όπως η Ίρμα, θα χτυπήσει τις ΗΠΑ, ενώ είναι ο ισχυρότερος που απειλεί τη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Άντριου, το 1992», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα