current views are: 11

10 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:14

Ο κυκλώνας Ίρμα σαρώνει τη Φλόριντα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Να κηρυχθεί η πολιτεία της Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος έκτακτης ανάγκης λόγω του κυκλώνα Ίρμα, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν.

Δημοσίευση 14:14’

Να κηρυχθεί η πολιτεία της Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος έκτακτης ανάγκης λόγω του κυκλώνα Ίρμα, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν.

Να κηρυχθεί η πολιτεία της Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος έκτακτης ανάγκης λόγω του κυκλώνα Ίρμα, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί στη Φλόριντα ανέρχονται σε τουλάχιστον τρεις, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Οι συνέπειες της Ίρμα θα είναι απίστευτες» προειδοποίησε ο Ρικ Σκοτ. «Έχουμε λάβει άμεση υποστήριξη από άλλες 16 πολιτείες» τόνισε ο Σκοτ.  

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Φλόριντα ήδη έχουν αναπτυχθεί στην πολιτεία 2.000 εθνοφρουροί, ενώ 10.000 επιπλέον εθνοφρουροί θα φτάσουν στην πολιτεία για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινώνησε με τους κυβερνήτες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Αλαμπάμα, της Νότιας Καρολίνας και τουΤενεσί για τον βέλτιστο διαπολιτειακό συντονισμό των αρχών. 

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή,” δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Η πορεία του κυκλώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι “το χειρότερο σενάριο” για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA).

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στη Φλόριντα

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη Φλόριντα, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίρμα στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις. Σημειώνεται πως ο κυκλώνας – μαμούθ έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων στα νησιά της Καραϊβικής.

Το Μαϊάμι, που θυμίζει πόλη – φάντασμα, πλήττεται αυτή την ώρα με ανέμους ταχύτητας 210 χλμ. την ώρα, καταιγίδες και πλημμύρες. Για παλιρροιακα κύματα ύψους έως και 5 μέτρων είχε προειδοποιήσει ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

«Σας ζητώ να προσευχηθείτε για εμάς» ήταν το δραματικό μήνυμα του Ρικ Σκοτ. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, η Ίρμα αναβαθμίστηκε προηγουμένως στην κατηγορία 4. Η αστυνομία του Μαϊάμι ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις κλήσεις των πολιτών για βοήθεια λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 72.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε 390 καταφύγια στην πολιτεία σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη, ενώ πάνω από 1,7 εκατομμύρια καταναλωτές σε 24 κομητείες της Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.


σχετικα αρθρα