ΔΙΕΘΝΗ

Παπαδημούλης: «Η Ευρώπη θα προχωρήσει μόνο αν δεν είναι όμηρος του κάθε Όρμπαν»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2022, 16:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουνίου 2022, 16:00
Παπαδημούλης: «Η Ευρώπη θα προχωρήσει μόνο αν δεν είναι όμηρος του κάθε Όρμπαν»
Facebook Twitter Whatsapp

Συμφέρον της Ελλάδας η διαδικασία εμβάθυνσης της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, υποστηρίζει στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Στην ελληνική διαδικτυακή έκδοση της Deutsche Welle αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διεύρυνση της λίστας των θεμάτων που αποφασίζονται με αυξημένη πλειοψηφία και την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο αν δεν είναι όμηρος του κάθε Όρμπαν» υπογραμμίζει ο Έλληνας Αντιπρόεδρος, επισημαίνοντας πως «αν θέλουμε η ΕΕ να συνεχίσει να είναι αποτελεσματική στον οικονομικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα, στον γεωπολιτικό της ρόλο, χρειάζεται ένας «ρεαλιστικός φεντεραλισμός» και διεύρυνση στα θέματα που αποφασίζονται με αυξημένη πλειοψηφία». Διευκρινίζοντας πως «τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας θα πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη, εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ας ξεκινήσουμε με όσα αφορούν στην παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος».

Ως μέλος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και στον απόηχο της ολοκλήρωσης των εργασιών αυτής της ανοιχτής διαδικασίας, ο Δημ. Παπαδημούλης δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένος και ασκεί κριτική στον ρόλο της Κομισιόν και του Συμβουλίου στην όλη διαδικασία: «Τα όποια αποτελέσματα οφείλονται στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και στον θετικό ρόλο που έπαιξαν οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Κομισιόν είχε μία γραφειοκρατική εμπλοκή και το Συμβούλιο λειτουργούσε ως ένα μεγάλο φρένο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr