ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο δικαστής που κατάργησε την άμβλωση - «Βάζει στο μάτι» αντισύλληψη και γκέι γάμους

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2022, 14:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2022, 15:16
ΗΠΑ: Ποιος είναι ο δικαστής που κατάργησε την άμβλωση - «Βάζει στο μάτι» αντισύλληψη και γκέι γάμους
Facebook Twitter Whatsapp

Βαθιά αναθεωρητιστής σε «κακές αποφάσεις», κατά τη γνώμη του, που έχει λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο κατά το παρελθόν, μετά τη σημερινή «νίκη» -ο ίδιος αποτελούσε πάντα βασικό πολέμιο του δικαιώματος στην άμβλωση-.

Πρόκειται για τον πιο «παλιό» δικαστή, καθώς στα 73 του έτη διανύει την τέταρτη δεκαετία σε αυτή τη θέση, τοποθετημένος στις αρχές του 1990 από την κυβέρνηση Μπους.

Βαθιά αναθεωρητιστής σε «κακές αποφάσεις», κατά τη γνώμη του, που έχει λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο κατά το παρελθόν, μετά τη σημερινή «νίκη» -ο ίδιος αποτελούσε πάντα βασικό πολέμιο του δικαιώματος στην άμβλωση-, γράφει στο σκεπτικό της ψήφου του ότι ήρθε η ώρα να επαναξιολογηθούν και άλλα... δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι πρέπει να «επαναξιολογηθούν» παλαιότερες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου περί της αντισύλληψης, περί του σοδομισμού και περί της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλόφιλων!

O δικαστής αναφέρεται συγκεκριμένα σε τρεις αποφάσεις: την «Γκρίσγουολντ εναντίον Κονέκτικατ» του 1965, που αφορά στο δικαίωμα στην αντισύλληψη, τη «Λόρενς εναντίον Τέξας» του 2003 που καθιστά αντισυνταγματικούς τους νόμους οι οποίοι ποινικοποιούν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και την «Ομπεργκέφελ εναντίον Χότζις», του 2015, που εγγυάται τον γάμο για όλους. Αυτή η τελευταία απόφαση συνιστά τον κύριο στόχο της θρησκευόμενης δεξιάς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι νομολογίες στηρίζονται στο ίδιο άρθρο του Συντάγματος με εκείνην που προστάτευε μέχρι σήμερα το δικαίωμα στην άμβλωση. Το Δικαστήριο «έχει καθήκον να διορθώσει το λάθος» που εισήχθη με την υιοθέτησή τους, πρόσθεσε.

Θα πρέπει επίσης να αναλυθεί εάν άλλα άρθρα του Συντάγματος «προστατεύουν τα μυριάδες δικαιώματα» που «παρήχθησαν» κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον δικαστή.

Αν είναι στο χέρι του, δηλαδή, τα χάπια και οι άλλες μέθοδοι αντισύλληψης πρέπει να καταργηθούν, ενώ και το κεκτημένο δικαίωμα των ομοφυλόφιλων περί -νομικής- ένωσής τους θα είναι επίσης παράνομο...

«Κατά την άποψή μου, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αντιμετωπίσει μια παλαιότερη απόφαση που είναι λάθος, τότε οφείλει να διορθώσει αυτό το λάθος, παρά τους όποιους παράγοντες μπορεί να το εμποδίζουν να το πράξει αυτό», είχε πει το 2019.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr