
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Κιέβου.
Το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο από ποτέ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε από την Μαδρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, λέγοντας πως είναι σύμφωνος, αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.
«Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή ΝΑΤΟϊκού εδάφους», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Κιέβου.
Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη συνεργασία με την Τουρκία και την πώληση των F-16, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχα πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει... Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- «Αναπάντεχο» επίδομα: Ποιοι παίρνουν 218 ευρώ κάθε μήνα
- Σηκώνει άγκυρα το «Αμπντουλχαμίντ Χαν»: Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις στο πεδίο - Πού θα κινηθεί το γεωτρύπανο - Τα σενάρια
- «Φαρ Ουέστ» η Κομοτηνή: 41χρονος δέχθηκε 12 σφαίρες - Νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο
- Οι κοριοί και οι… αρμοί της εξουσίας
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr