
Έως την Τετάρτη, είχαν απανθρακωθεί κάπου 200 στρέμματα γης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοντινής πόλης Κούσκο.
Περουβιανοί πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν δασική πυρκαγιά κοντά στο Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη των Ίνκα, καθώς οι φλόγες απειλούν να πλησιάσουν τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο αυτό στις Άνδεις.
Η πυρκαγιά, η οποια έχει κατακάψει περιοχή χονδρικά ίση με τη μισή Πόλη του Βατικανού, εκδηλώθηκε την Τρίτη, όταν αγρότες έβαλαν φωτιά σε χαμηλή βλάστηση καθώς προετοίμαζαν τα χωράφια τους για τη νέα σπορά.
Ως προχθές Τετάρτη, είχαν απανθρακωθεί κάπου 200 στρέμματα γης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοντινής πόλης Κούσκο.
Το Μάτσου Πίτσου, συγκρότημα λίθινων κτιριακών δομών στην κορυφή βουνού, οικοδομήθηκε πριν από 500 και πλέον χρόνια από την αυτοκρατορία των Ίνκα, η οποία εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος της νότιας Αμερικής, από τον Ισημερινό μέχρι τη Χιλή.
Ο αρχαιολογικός χώρος και η θέα που κόβει την ανάσα έχουν μετατρέψει την επαρχία Κούσκο στον κορυφαίο περουβιανό τουριστικό προορισμό και θεωρείται ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου.
Το γεγονός ότι οι φλόγες καίνε σε δυσπρόσιτη, απομονωμένη περιοχή περιπλέκει τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής.
«Δίνουμε μάχη με αυτή την πυρκαγιά εδώ και δύο ημέρες και δεν έχει καταστεί δυνατό να την ελέγξουμε, καθώς η περιοχή είναι αδιάβατη», εξήγησε ο Ρομπέρτο Αμπάρκα, ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης κινδύνων στην επαρχία Κούσκο.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος οι 39 πρόσφυγες - Περισυνελλέγησαν από τις Αρχές - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ακραίες προκλήσεις από Μπαχτσελί: Βάζει στο στόχαστρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια φανέλα!
- Ζάκυνθος: Συνελήφθη φαρσέρ στο αεροδρόμιο - Το... τρολ από τη Βρετανία ανακοίνωνε καθυστερήσεις πτήσεων (Βίντεο)
- Οι κοριοί μπορούν να… ροκανίσουν τον Μητσοτάκη;
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr