ΔΙΕΘΝΗ

Υeni Safak: «Οι Αμερικάνοι δίνουν το μήνυμα πως θα προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2022, 15:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2022, 15:18
Υeni Safak: «Οι Αμερικάνοι δίνουν το μήνυμα πως θα προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν όπλα στην Αλεξανδρούπολη», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Η Αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, φαίνεται οτι ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία και  φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς σε τακτικά χρονικά διαστήματα επαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα.

Η εφημερίδα Yeni Safak, με τίτλο: «Νέα συσσώρευση (οπλισμού) στην Αλεξανδρούπολη»  αναφέρεται στον πρόσφατο ελλιμενισμό του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου ARC Endurance, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου, ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

«Οι ΗΠΑ που πραγματοποιούν στρατιωτικές δραστηριότητες σε πέντε περιοχές της Ελλάδας, Σκύρο, Σαλαμίνα, Καστέλι, Καλαμάτα, Ανδραβίδα, συνεχίζουν να αναπτύσσουν στην Αλεξανδρούπολη, την οποία χρησιμοποιούν ως κέντρο επιμελητείας. Το γιγάντιο μεταφορικό πλοίο «ARC Endurance», που έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το περασμένο Σαββατοκύριακο, ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό. Έγινε γνωστό πως μετά την αναχώρηση του πλοίου, θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη φορτωμένο με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό» σημειώνει.

Στην εφημερίδα μίλησε ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Φρενέλ, ο οποίος σχολίασε την έντονη δραστηριοποίηση των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Οι Αμερικάνοι δίνουν το μήνυμα πως θα προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία, με τις βάσεις και τον εξοπλισμό που εγκατέστησαν εκεί» δήλωσε ο Φρενέλ, συνεχίζοντας : «Δεν υπάρχουν ρήτρες στις διμερείς συμφωνίες που επιτρέπουν την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την εν λόγω δύναμη των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Όμως σε μια πιθανή ένταση και χερσαία επιχείρηση η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Ο απόστρατος ταξίαρχος επεσήμανε πως μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στην Θράκη δεν θα είχε νόημα, λόγω της στενότητας του χώρου. Ο ίδιος τόνισε πως παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, αποτελεί διαβεβαίωση προς την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr