ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οδηγίες των αρχών της Νέας Υόρκης στους πολίτες σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά (Βίντεο)

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2022, 14:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2022, 14:03
ΗΠΑ: Οδηγίες των αρχών της Νέας Υόρκης στους πολίτες σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Τους προτρέπει να ακολουθήσουν τρία απλά βήματα.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης συμβουλεύουν τους πολίτες τι να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από την Ρωσία μέσω ενός βίντεο πουν κυκλοφόρησε χθες, διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πόλης, μέσω του βίντεο, λέει στους Νεοϋορκέζους: «Υπήρξε λοιπόν μια πυρηνική επίθεση. Μη ρωτάτε πώς ή γιατί. Απλά να ξέρετε ότι η πόλη χτυπήθηκε. Λοιπόν, τότε τι κάνουμε;». «Αν και η πιθανότητα να συμβεί περιστατικό με πυρηνικό όπλο στην κοντά στη Νέα Υόρκη είναι πολύ μικρή, είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν τα βήματα για να παραμείνουν ασφαλείς», υποστηρίζει εκπρόσωπος των αρχών.

Στη συνέχεια, τους προτρέπει να ακολουθήσουν τρία απλά βήματα , όπως «να μπουν μέσα, να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερωθούν μέσω της τηλεόρασης για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια». Στο σχετικό βίντεο, ο εκπρόσωπος των αρχών ακούγεται να λέει ότι, «το να μείνετε στο αυτοκίνητο δεν είναι επιλογή» και προσθέτει ότι «δεν πρέπει να βγουν έξω μέχρι οι αξιωματούχοι να πουν ότι είναι ασφαλές».

Για όσους εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, υπάρχουν οι ακόλουθες οδηγίες: «Αν ήσασταν έξω μετά την έκρηξη, καθαριστείτε αμέσως. Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλα τα ρούχα που φορούσατε, για να κρατήσετε τη ραδιενεργό σκόνη ή τη στάχτη μακριά από το σώμα σας».

Τέλος, οι αρχές ενθαρρύνουν τους Νεοϋορκέζους να κατευθυνθούν σε υπόγεια, αν διαθέτουν ενώ το βίντεο κλείνει με τη φράση «Εντάξει. Τα καταφέρατε».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr