ΔΙΕΘΝΗ

Πρόκληση άνευ ορίων από Ερντογάν: Κυρίαρχος και κοινός ιδιοκτήτης της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι – Αποκαλεί το νησί «Τουρκική Πατρίδα» το υπουργείο Άμυνας

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2022, 09:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2022, 09:08
Πρόκληση άνευ ορίων από Ερντογάν: Κυρίαρχος και κοινός ιδιοκτήτης της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι – Αποκαλεί το νησί «Τουρκική Πατρίδα» το υπουργείο Άμυνας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ερντογάν επανέλαβε την υποστήριξή του στο σχέδιο διχοτόμησης της Μεγαλονήσου, λέγοντας ότι «η επίτευξη μόνιμης λύσης θα είναι δυνατή με ένα πλαίσιο βασισμένο στην πραγματικότητα επί του εδάφους».

Προκλητικός για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμα του για την 48η επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στο όραμα λύσης που ο Ερσίν Τατάρ παρουσίασε στη Γενεύη πέρυσι «για την επικύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων «και την επακόλουθη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».
 
Ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, «Εκ μέρους του Εθνους μου και εμένα προσωπικά, με την ευκαιρία της 48ης επετείου της ειρηνευτικής μας επιχείρησης στην Κύπρο, στην οποία οι Τουρκοκύπριοι πέτυχαν ένα περιβάλλον ειρήνης και ελευθερίας, που έθαψε για πάντα την προσπάθεια καταστροφής των δικαιωμάτων, του νόμου, της ύπαρξης και της κυριαρχίας του τουρκοκυπριακού λαού, τον κυρίαρχο, ισότιμο και κοινό ιδιοκτήτη του νησιού, συγχαίρω όλο τον τουρκοκυπριακό λαό με τα πιο εγκάρδια αισθήματά μου. Ο τουρκοκυπριακός λαός, που έχει αποδείξει πάντα τη δέσμευσή του στην ειρήνη και την επίλυση σε όλη την ιστορική διαδικασία, έχει αποδείξει με κάθε ευκαιρία ότι έχει τη δύναμη και τη θέληση να ξεπεράσει κάθε είδους προκλήσεις, με συνείδηση ενότητας και αλληλεγγύης, ως και την αποφασιστικότητά του για την προστασία του νόμου, παρά τους νομικούς και απάνθρωπους περιορισμούς στους οποίους έχουν υποβληθεί».

Στηρίζει το σχέδιο διχοτόμησης της Μεγαλονήσου 

Ο Ερντογάν επανέλαβε την υποστήριξή του στο σχέδιο διχοτόμησης της Μεγαλονήσου, λέγοντας ότι «η επίτευξη μόνιμης λύσης θα είναι δυνατή με ένα πλαίσιο βασισμένο στην πραγματικότητα επί του εδάφους», προφανώς δικαιολογώντας την εισβολή του 1974 επί πρωθυπουργίας Μπουλέντ Ετσεβίτ και τις έκτοτε απαράδεκτες και ύπουλες ενέργειές του.

«Υπό το πρίσμα της κοινής ιστορικής μας εμπειρίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο βασισμένο στην πραγματικότητα. Με αυτήν την κατανόηση, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πλήρη υποστήριξή μας στο όραμα λύσης που παρουσιάστηκε στη Γενεύη πέρυσι από τα κράτη, το οποίο στοχεύει πρωτίστως στην καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και στη συνέχεια στη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο πολιτειών στο νησί.

Η Τουρκία, με την ίδια κατανόηση, υποστηρίζει τις προτάσεις για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί με τρόπο που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς . Επιπλέον, η επίτευξη λύσης στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού θα συμβάλει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ειρήνη, στην ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.»

«Τουρκική πατρίδα στην Κύπρο» χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα το υπουργείο Αμυνας

«Τουρκική πατρίδα στην Κύπρο» χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, σε ανάρτησή του για τη μαύρη επέτειο της στρατιωτικής εισβολής της στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974 (εικόνα, επάνω, από την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στο Twitter).

«Τιμούμε τους μάρτυρες»

«Κατά την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία σταμάτησε τις απάνθρωπες σφαγές που έκαναν ελληνοκύπριοι τρομοκράτες σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέρασαν στην αιωνιότητα, ενώ ευχόμαστε στους ήρωες υγεία, ευτυχία και μακροζωία» σημειώνεται στην ανάρτηση, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Και προστίθεται:

«Στην τουρκική πατρίδα στην Κύπρο, όπως στο παρελθόν δεν αφήσαμε κανέναν ομογενή μόνο του, έτσι και σήμερα δεν αφήνουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν μόνο του».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr