ΔΙΕΘΝΗ

Κυπριακή ΑΟΖ: Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου - Τι απαντά η Λευκωσία

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2022, 21:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2022, 21:29
Κυπριακή ΑΟΖ: Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου - Τι απαντά η Λευκωσία
Facebook Twitter Whatsapp

Επί μήνες το γεωτρύπανο Tungsten Explorer βρίσκεται πάνω από το οικόπεδο 6 και φαίνεται πως άρχισε ν' αποδίδει καρπούς.

Αποστάσεις από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL εντόπισε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, παίρνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.

Το υπουργείο Ενέργειας σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL στο τεμάχιο 6 ανακαλύφθηκε «μεγάλο κοίτασμα», ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου κοντά στο νέο κοίτασμα.

Στην ανακοίνωσή του, το κυπριακό υπουργείο περιορίζεται στην αναφορά ότι «οι εργασίες της γεώτρησης "Cronos-1", εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση».

Προσθέτει ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr