ΔΙΕΘΝΗ

Ακραίες προκλήσεις από Μπαχτσελί: Βάζει στο στόχαστρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια φανέλα!

Δημοσίευση 15 Αυγούστου 2022, 19:00 / Ανανεώθηκε 15 Αυγούστου 2022, 19:41
Ακραίες προκλήσεις από Μπαχτσελί: Βάζει στο στόχαστρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια φανέλα!
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συνήθης ύποπτος ξαναχτυπά με αφορμή... μια φανέλα!

Ο αρχηγός του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί έγραψε ένα άρθρο για τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ένα από τα θέματα που έβαλε στην ατζέντα του ήταν το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ που έγραφε επάνω την επιγραφή «Οικουμενικός», στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δεδομένου πως ο Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος και η φανέλα δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκδήλωση φιλίας και σεβασμού, φαίνεται πως στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου ψάχνουν απλώς αφορμές για να χύσουν το... δηλητήριό τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Μπαχτσελί

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την επιγραφή «οικουμενικός» στον Ρωμιό Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να λειτουργία στη Μονή Σουμελά. Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση. Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος. υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr