ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Αρνητική απάντηση στο αίτημα Βερολίνου για απαλλαγή εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2022, 17:00 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2022, 17:40
ΕΕ: Αρνητική απάντηση  στο αίτημα Βερολίνου για απαλλαγή εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση.

Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απάντησε αρνητικά, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε: «Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από την ΕΕ να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντ/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24, για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, αυτό, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ/ετησίως.

Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η ΕΕ δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr