ΔΙΕΘΝΗ

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Brexit έριξε στα τάρταρα την λίρα

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 16:38 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 16:19
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Brexit έριξε στα τάρταρα την λίρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των σημερινών δηλώσεων του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ η τιμή της λίρας έκανε κατακόρυφη «βουτιά»

Τον έντονο προβληματισμό για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα του Brexit αποτυπώνουν οι δείκτες του Χρηματιστηρίου οι οποίοι κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω του αδιεξόδου που παρατηρείται στην διαδικασία.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των σημερινών δηλώσεων του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ ότι η «αποφασιστική πρόοδος» τους ερχόμενους μήνες είναι εφικτή και εξαρτάται από την ύπαρξη «πολιτικής βούλησης», η τιμή της λίρας έκανε κατακόρυφη «βουτιά» δίνοντας σαφές μήνυμα ότι οποιαδήποτε «στραβοτιμονιά» για το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων του Λονδίνου ενόψει του διαζυγίου Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ηνωμένου Βασιλείου, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την χώρα.

Πάντως σε συνέχεια της τοποθέτησής του ο Μπαρνιέ δήλωσε πεπεισμένος ότι, εάν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα τους προσεχείς δύο μήνες.