current views are: 5

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση14:37

Νέες προτάσεις για την ονομασία ετοιμάζεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση των αυτοδιοίκητων τοπικών εκλογών και να επικεντρωθούμε σε σοβαρές αποφάσεις με διαφανή και περιεκτικό τρόπο  που θα οδηγήσουν στην επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔM μιας και υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των  δύο χωρών δήλωσε ο Ζάεφ.

Δημοσίευση 14:37’

Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση των αυτοδιοίκητων τοπικών εκλογών και να επικεντρωθούμε σε σοβαρές αποφάσεις με διαφανή και περιεκτικό τρόπο  που θα οδηγήσουν στην επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔM μιας και υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των  δύο χωρών δήλωσε ο Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σκέψεις στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για πρόωρες εκλογές στην χώρα του δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ όπως μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το Βαλκανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση των αυτοδιοίκητων τοπικών εκλογών και να επικεντρωθούμε σε σοβαρές αποφάσεις με διαφανή και περιεκτικό τρόπο  που θα οδηγήσουν στην επίλυση της ονομασίας της ΠΓΔM μιας και υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ υπενθύμισε ότι θα καλέσει τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς με νέες προτάσεις για την επίλυση του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μετέδωσε το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή του για το νικηφόρο αποτέλεσμα που πέτυχε το κόμμα του (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας ότι αυτό τον ενθαρρύνει να επικεντρωθεί στη λήψη σοβαρών αποφάσεων για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας.

Όπως μεραδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στα Σκόπια φέρεται να ανέφερε  ότι με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου και ο οποίος αναμένεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές αυτές, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αποφάσεις από την κυβέρνησή του στο θέμα του ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπενθύμισε ότι έχει καλέσει τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να παρουσιάσει νέες προτάσεις και ιδέες για το θέμα του ονόματος αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, τον Νοέμβριο και επανέλαβε ότι θα καλέσει την αντιπολίτευση στη χώρα του να συμμετάσχει στην επίλυση αυτού του ζητήματος, «στην κατεύθυνση, ωστόσο, της εξεύρεσης λύσης και όχι της αναβολής του», όπως είπε.

Ο Ζόραν Ζάεφ επικαλέστηκε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης του ζητήματος της ονομασίας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου, όπως είπε, η χώρα του να καταστεί το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Επίσης δήλωσε ενθαρρυμένος από τις καλές σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση κατά την προηγούμενη περίοδο, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ και σημείωσε ότι αυτές μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά για την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος.

 


σχετικα αρθρα