ΔΙΕΘΝΗ

Τζ. Μπους: «Φαφλατάς» ο Τραμπ - Ψήφισα Χίλαρι

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2017, 20:01 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2017, 20:14
Τζ. Μπους: «Φαφλατάς» ο Τραμπ - Ψήφισα Χίλαρι
Facebook Twitter Whatsapp

Αν και ήταν ήδη γνωστό μέσω του εκπροσώπου τους ότι κανένας από τους δύο Μπους δεν είχε υποστηρίξει τον Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016, τώρα πλέον γίνεται γνωστό ότι ο Μπους ο πρεσβύτερος ψήφισε την αντίπαλό του, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δεν μασάει τα λόγια του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για τον νυν ''πλανητάρχη''.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (1989-1993) ψήφισε την Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016 και χαρακτήρισε εκείνον που δεν ήταν ακόμη παρά ο υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ «φαφλατά», σύμφωνα με βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

«Δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω πολλά πράγματα γι ' αυτόν, αλλά ξέρω ότι είναι φαφλατάς. Και δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα να τον έχουμε ηγέτη», δήλωσε ο Μπους ο πρεσβύτερος σε συνέντευξη τον Μάιο 2016 στον ιστορικό Μαρκ Απντεγκρόουβ, η οποία προοριζόταν για το βιβλίο του «The Last Republicans», που κυκλοφορεί τις 14 Νοεμβρίου και αποσπάσματά του δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του CNN.

Το βιβλίο αφορά και τους δύο πρώην προέδρους Μπους. Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος (2001-2009) συνομίλησε επίσης με τον ιστορικό, ο οποίος κάνει σήμερα γνωστές τις σκέψεις και τις ιδέες του πατέρα Μπους, 93 ετών, και του υιού Μπους , 71 ετών, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ετσι, όταν ο Μπους υιός μαθαίνει την υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου, απαντά: «Ενδιαφέρον! Δεν θα κρατήσει». Οπως εξηγεί ο ιστορικός στο CNN, ο Μπους έκπληκτος μαθαίνει το καλοκαίρι του 2016 ότι ο Τραμπ πήρε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο συνέδριο!

«Ο Τζορτζ Μπους μεγάλωσε με τη σκέψη στο μεγαλύτερο καλό από όλα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εμφανώς νάρκισσος. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της στόφας του. Και αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη στόφα του Μπους», λέει ο Μαρκ Απντεγκρόουβ.

Αν και ήταν ήδη γνωστό μέσω του εκπροσώπου τους ότι κανένας από τους δύο Μπους δεν είχε υποστηρίξει τον Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016, τώρα πλέον γίνεται γνωστό ότι ο Μπους ο πρεσβύτερος ψήφισε την αντίπαλό του, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πριν από τις προεδρικές εκλογές είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο πατριάρχης της οικογενείας Μπους είχε εμπιστευθεί σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του την πρόθεσή του να ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον.

«Ο πρόεδρος μού είπε ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι!», είχε γράψει τον Σεπτέμβριο 2016 στο Facebook η Καθλίν Κένεντι Τάουνσεντ, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ και κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι, του δολοφονημένου υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το μήνυμά της συνοδευόταν από μία φωτογραφία της με τον Μπους τον πρεσβύτερο.
Από την πλευρά του ο Μπους τζούνιορ επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει ο εκπρόσωπός του για την ψήφο του το 2016: «Ψήφισα "Κανέναν από τους ως άνω" για πρόεδρο και "τους Ρεπουμπλικάνους" για όλες τις άλλες ψηφοφορίες».
Ο Μπους υιός είχε δηλώσει στο CNN ότι, «όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει "είμαι ο σύμβουλος του εαυτού μου", εκείνος σκέφτηκε(...): «Ουάου, αυτός ο τύπος δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι "πρόεδρος" ».