ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση της Κομισιόν για τους ελέγχους Ελλήνων επιβατών σε γερμανικά αεροδρόμια

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2017, 14:16 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2017, 20:41
Παρέμβαση της Κομισιόν για τους ελέγχους Ελλήνων επιβατών σε γερμανικά αεροδρόμια
Photo: twitter
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν, της Ελλάδας και της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί το ζήτημα των ελέγχων επιβατών από την χώρα μας που φτάνουν σε γερμανικά αεροδρόμια.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, η  Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.

«Η Επιτροπή λαμβάνει υπ' όψιν της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαία προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός», δήλωσε.

Χαρακτηριστικές της ταλαιπωρίας που υφίστανται είναι οι φωτογραφίες που αναρτούν στα social media ταξιδιώτες από την Ελλάδα, που περιμένουν επί μακρόν στις ουρές για έλεγχο, πριν τους επιτραπεί να παραλάβουν τις αποσκευές τους.

Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικό τόνισε στη DW πως στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκαν 1000 παράνομες είσοδοι στη χώρα σε διάστημα 10 μηνών και για αυτό το λόγο οι έλεγχοι πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηροί. 

Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπολοίπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ. 
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr