current views are: 10

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:30

Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

 Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. 

Δημοσίευση 16:30’

 Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. 

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν όταν εκτροχιάστηκε ένα τρένο με 70 επιβάτες και 5 άτομα πλήρωμα σε γέφυρα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Τραγική ειρωνεία αποτελεί ότι ο συρμός έκανε το παρθενικό του ταξίδι στην εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή.

Το τρένο εκτροχιάστηκε ενώ έτρεχε με ταχύτητα 80 μιλίων την ώρα, 40 μίλια από την πόλη του Σιάτλ, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία Amtrak, σύμφωνα με το Associated Press. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών εκτιμούν πως ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί.

Το τρένο ταξίδευε από την πόλη Τακόμα προς την Ολύμπια και έφυγε εκτός πορείας δυτικά της πόλης Ντουπόντ. Τουλάχιστον 77 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ένας επιβάτης του τρένου, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να σπάσουν παράθυρα της αμαξοστοιχίας, για να απεγκλωβιστούν, καθώς δεν λειτουργούσαν οι έξοδοι έκτακτης ανάγκης του τρένου, λόγω του εκτροχιασμού.

Η εταιρία Amtrak, με ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε: «Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501 και θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε περαιτέρω διαθέσιμες λεπτομέρειες». Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρία, στο τρένο επέβαιναν 78 επιβάτες.

Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».


σχετικα αρθρα