ΔΙΕΘΝΗ

Αρχές... βιολογικού πολέμου στη Ν. Κορέα: Βρέθηκαν αντισώματα άνθρακα σε Βορειοκορεάτη στρατιώτη

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2017, 15:07 / Ανανεώθηκε 27 Δεκεμβρίου 2017, 15:46
Αρχές... βιολογικού πολέμου στη Ν. Κορέα: Βρέθηκαν αντισώματα άνθρακα σε Βορειοκορεάτη στρατιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τις φήμες για ''μικροβιολογικό'' εργαστήριο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζόφο προκαλούν τα όσα αναφέρονται στα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, τα οποία αναφέρουν ότι ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης που αυτομόλησε πριν από μερικές μέρες, στην διάρκεια του Νοεμβρίου και βρίσκεται πλέον στη Νότια Κορέα, βρέθηκε με ανεπτυγμένα στον οργανισμό του αντισώματα άνθρακα. 

Αυτό το γεγονός αναζωπυρώνει τις φήμες για βιολογικό πόλεμο. 

Η εν λόγω είδηση μεταδόθηκε από το κανάλι Α, της Νότιας Κορέας την Τρίτη, επικαλούμενο έναν ανώνυμο υπάλληλο της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα και με το Russia Today.
«Αντισώματα άνθρακα βρέθηκαν στον στρατιώτη της Βόρειας Κορέας που δραπέτευσε φέτος», ανέφερε ο ανώνυμος αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο στρατιώτης θα μπορούσε να έχει εκτεθεί στη θανατηφόρα ουσία, η οποία θα μπορούσε να είναι είτε άμεση επαφή, είτε εμβολιασμός. 

Λίγα είναι γνωστά για το στρατιώτη, εκτός από το ότι ήταν ένας από τους τέσσερις Βορειοκορεάτες στρατιωτικούς, που είχαν αυτομολήσει στη Νότια Κορέα φέτος.

Η αποκάλυψη έρχεται να ενδυναμώσει τους φόβους που προκλήθηκαν από μια σειρά αναφορών που υποδηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα για την τοποθέτηση βιολογικών όπλων σε διηπειρωτικούς πυραύλους.

Μια προηγούμενη ανώνυμη έκθεση της εφημερίδας Asahi της Ιαπωνίας, η οποία βγήκε την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ξεκινήσει να «διεξάγει δοκιμές αντοχής στη θερμότητα και την πίεση για να διαπιστώσει εάν τα μικρόβια άνθρακα μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες 7.000 βαθμών, τη θερμοκρασία που έχει ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος όταν συναντά την ατμόσφαιρα της Γης».

Οι ανησυχίες για την κατοχή βιολογικών όπλων, από το κράτος-παρία, επανεμφανίστηκαν στην πρόσφατα δημοσιευθείσα στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να αποκτήσει «χημικά και βιολογικά όπλα που θα μπορούσαν επίσης να παραδοθούν με πυραύλους».