current views are: 10

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:42

Η κακοκαιρία «χτυπάει» την Ευρώπη – Πολλοί νεκροί και αμέτρητες καταστροφές

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, σημειώνονται στα περισσότερα αεροδρόμια

Δημοσίευση 17:42’

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, σημειώνονται στα περισσότερα αεροδρόμια

Η κακοκαιρία σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη και προκαλεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους, καθώς και πολλές καταστροφές στον διάβα της.

Στη Γερμανία, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), ανακοίνωσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της καταιγίδας «Φρειδερίκη» που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, με ανέμους, η ωριαία ταχύτητα των οποίων ξεπέρασε ακόμη και τα 200 χλμ. την ώρα.

Ένας 59χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του. Επίσης, ένας 63χρονος πνίγηκε σε έναν χώρο κάμπινγκ στην κάτω Σαξονία λόγω πλημμύρας ενώ μια γυναίκα πνίγηκε όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, σημειώνονται στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως και οι ζωολογικοί κήποι.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην Κολωνία, μέχρι το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περισσότερες από 500 κλήσεις.

Στην Ολλανδία, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις καταστροφές των ισχυρών ανέμων.

Επιπλέον, οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων. Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερες από 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και μετά την πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Βέλγιο, μια οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε εκατοντάδες κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, τα τρένα υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία, διέκοψαν την κυκλοφορία τους έως τις 14:00 τοπική ώρα.

Στην Πολωνία και στην Τσεχία, τέσσερις άνθρωποι χασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων. Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης διακοπή της ηλεκτροδότησης που έπληξε χιλιάδες Τσέχους και Πολωνούς. 

 


σχετικα αρθρα