ΔΙΕΘΝΗ

Δύο μασονικές στοές λειτουργούν μυστικά στη βρετανική βουλή

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2018, 23:01 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2018, 18:19
Δύο μασονικές στοές λειτουργούν μυστικά στη βρετανική βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ταυτότητες των μελών, παραμένουν μυστικές

Συνεχίζουν να λειτουργούν μυστικά στο Ουέστμινστερ δύο μασονικές στοές μετά τη δημιουργία τους από μέλη της βρετανικής βουλής και πολιτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, οι δύο ενεργές στοές είναι η New Welcome Lodge, που στρατολογεί Βρετανούς βουλευτές, μέλη της Βουλής των Λόρδων και εργαζόμενους στη βουλή και η Gallery Lodge, που ιδρύθηκε για πολιτικούς συντάκτες, μέλη ομάδας γνωστής ως “λόμπι”, ενώ μια τρίτη στοά, η Alfred Robbins Lodge, που επίσης ιδρύθηκε για εκπροσώπους του Τύπου εξακολουθεί να συνεδριάζει τακτικά στο Λονδίνο.

Οι ταυτότητες των μελών, παραμένουν μυστικές και λίγοι δημοσιογράφοι είχαν γνώση για την ύπαρξη της Gallery Lodge.

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Grand Lodge of England (UGLE), Ντέιβιντ Στέιπλς αρνείται ότι είναι ασυμβίβαστο να είναι κανείς πολιτικός ή δημοσιογράφος και ταυτόχρονα μασόνος.

«Αντίθετα με όσα πιστεύει ο κόσμος η ιδιότητα του ελευθεροτέκτοντα βοηθά αυτά τα μέλη σε ρόλους που υπηρετούν υπό την ευρύτερη έννοια την κοινωνία, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων, πολιτικών, αστυνομικών και δικηγόρων, ώστε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ενθαρρύνοντάς τους να λειτουργούν ως καλύτεροι άνθρωποι. Η συμμετοχή τους είναι θετική τόσο για τους ίδιους ως άτομα, όσο και για την κοινωνία εν γένει», δήλωσε.

Εκπρόσωπος της UGLE αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι η Gallery Lodge έχει αυτή τη στιγμή 45 μέλη, ενώ η Alfred Robins Lodge 18, ενώ υποστήριξε ότι από το 2000 κανένα από τα μέλη που εντάχθηκαν σ’ αυτές τις δύο στοές δεν είναι δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr